Ελεύθερος είναι εδώ και ένα εικοσιτετράωρο ο επιχειρηματίας Γ.Κυπαρίσσης που είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι.

Ειδικότερα, ο γνωστός επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί λίγο μετά τις 07:00 στη περιοχή Τατοϊου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς έβαλαν τέλος στο εφιαλτικό μαρτύριο που ζούσε ο κ.Κυπαρίσσης, αφού πρώτα είχαν ικανοποιηθεί οι οικονομικές απαιτήσεις που είχαν θέσει ως όρο στην οικογένεια του θύματος.

Τα λύτρα από την οικογένεια

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο L&O η οικογένεια είχε σταθερή επικοινωνία με τους απαγωγείς και το «deal» της επιστροφής του επιχειρηματία «σφραγίστηκε» λίγο πάνω από τις 780.000 ευρώ, χρηματικό ποσό εμφανώς χαμηλότερο σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις των απαγωγέων.

Να σημειωθεί πως οι δράστες της απαγωγής είχαν επικοινωνήσει τουλάχιστον 3 φορές με την οικογένειά του επιχειρηματία με τις διαπραγματεύσεις να χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικές ως «βιαστικές» και «περίεργες».

Όσα εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε συγγενείς του για τις εφιαλτικές ημέρες της απαγωγής

Σύμφωνα με τον κ.Κυπαρίσση, και όσα εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε συγγενικά του πρόσωπα, οι απαγωγείς φαίνεται να τον είχαν κλειδωμένο σε «υπόγειο, το οποίο μάλιστα δεν είχε παράθυρο, ήταν αρκετά σκοτεινό και επικρατούσε εκκωφαντική ησυχία».

Μάλιστα επισήμανε πως «Ήμουν κλεισμένος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, με κλειστά τα μάτια, δεμένος και φιμωμένος από το στόμα, για πολλές ώρες της ημέρας».

Οι ξυλοδαρμοί και το ξυρισμένο κεφάλι

Επιπροσθέτως αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας αν και δεμένος πισθάγκωνα και φιμωμένος δια στόματος υπέστη αρκετά βασανιστήρια, με έντονους ξυλοδαρμούς, βρισιές και φυσικά απειλές για τη ζωή του.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο LawandOrder.gr «Κάθε φορά που οι απαγωγείς είχαν επικοινωνία με την οικογένειά του και δεν κατάφερναν να αποσπάσουν το επιθυμητό χρηματικό ποσό που ζητούσαν, τον χτύπαγαν αλύπητα και του φώναζαν πως οι δικοί σου πάλι δεν έδωσαν τα χρήματα που ζητήσαμε».

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές υπό το πρίσμα της ανωνυμίας στο L&O ο γνωστός επιχειρηματίας είχε υποστεί ένα ακομή βασανιστήριο.

Ειδικότερα, «Του είχαν ξυρίσει το κεφάλι», προκειμένου να μην βρεθεί γενετικό υλικό από τους αστυνομικούς εάν η αστυνομία κατάφερνε και εντόπιζε το κρησφύγετό τους».

Παράλληλα, του «είχαν σπάσει τουλάχιστον ένα δόντι», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έχει «χαρακιές στο κορμί του», με τους απαγωγείς να του «καθαρίζουν τα ρούχα λίγο πριν απελευθερωθεί για να μην βρεθεί δικό τους DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ».

Το βίντεο στο Viber και η γνωστή εφημερίδα

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί και στο γεγονός πως σε ένα από τα τελευταία βίντεο που στάλθηκαν προς την οικογένειά του ο επιχειρηματίας ήταν «γυμνός, με ξυρισμένο κεφάλι και δεμένος σε καρέκλα» ενώ δίπλα του υπήρχε γνωστή εφημερίδα που εκδίδεται το Σαββατοκύριακο ως απόδειξη ότι ο επιχειρηματίας είναι ζωντανός».

Στο συγκεκριμένο βίντεο που στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο της μητέρας του επιχειρηματία, το θύμα της απαγωγής εκλιπαρούσε για να επιστρέψει σώος στο σπίτι του, με έμπειρους αστυνομικούς να επισημαίνουν στο L&O ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια απέδωσε, καθώς η οικογένεια και δη η μητέρα του επιχειρηματία πιέστηκε αφόρητα ψυχολογικά κάτι που λειτούργησε στο να δοθούν άμεσα τα λύτρα στους σκληρούς κακοποιούς».

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις