Ως «σκληροί» ληστές αποφασισμένοι ακόμη και να ανοίξουν πυρ κατά αστυνομικών, χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ασφάλειας τους πέντε συλληφθέντες που λήστευαν χρηματαποστολές, με τελευταία εκείνη της 2ας Μαρτίου στο Βύρωνα.

Οι κακοποιοί είχαν στην κατοχή τους 2 Kalashnikov, 6 πιστόλια, 2 περίστροφα, 2 καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων, πυροκροτητές, εκρηκτικές ύλες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί,  φορητούς ασυρμάτους καθώς και μάσκες σιλικόνης για να μην αναγνωρίζονται. Τρεις από αυτούς μάλιστα είχαν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν καθώς δεν δίστασαν να πυροβολήσουν αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις, δυο εκ των οποίων σοβαρά.

Η συμπλοκή στην Καλαμάτα

Το πρωί της 7ης Μάϊου του 2012 αστυνομικοί επιχειρούν να συλλάβουν τρία άτομα για τους οποίους είχαν πληροφορίες πως είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία στην Εμπορική τράπεζα με λεία, 80.000 ευρώ. Οι δράστες αντιδρούν και ξεκινούν να τους πυροβολούν, τραυματίζοντας  από τα πυρά τους, τρεις αστυνομικούς. Ο ένας έχει τραυματίστηκε  στο θώρακα, ο   στη γνάθο και ο τρίτος στο πόδι. Οι κακοποιοί διέφυγαν με αυτοκίνητο διερχόμενου πολίτη. Τότε συνελήφθη ο 46χρονος σήμερα αρχηγός της σπείρας που εξαρθρώθηκε μετά την ληστεία στο Παγκράτι, ενώ αργότερα προέκυψε και η εμπλοκή και των δυο αδελφών, ενός 49χρονου και ενός άνδρα 51 ετών.

Η ληστεία στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2020 ο αρχηγός της σπείρας, είχε εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο, όπου οι κακοποιοί, είχαν «γαζώσει» ένα περιπολικό. Είχε προηγηθεί ένοπλη ληστεία στα διυλιστήρια με τους δράστες να αφαιρούν τότε 115.000 ευρώ. Κατά την διαφυγή τους μάλιστα, είχαν σπάσει και μπάρα διοδίων για να απομακρυνθούν από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις