Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat – Μια ακόμη επιβεβαίωση της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας
Σοκ και δέος προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat και αφορούν την υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα. Η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο πως η διαχείριση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες λαμβάνει χαρακτηριστικά… εγκλήματος!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, από τον Μάρτιο του 2021 η υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε τριπλάσια ποσοστά από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο η Ελλάδα κατείχε τη δεύτερη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με 25,3% περισσότερους θανάτους από όσους είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2016-2019.
Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι φέτος τον Ιανουάριο η χώρα μας είχε υπερτριπλάσια υπερβάλλουσα θνητότητα, έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου (25,3% έναντι 7,7%). Ενδεικτικά, η Ελλάδα είχε μικρότερο ποσοστό υπερβάλλουσας θνητότητας έναντι των 27 της Ευρώπης μονάχα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Έκτοτε, η κατάσταση αυτή έχει αντιστραφεί πλήρως.
H σημασία του συγκεκριμένου δείκτη
Τι είναι η υπερβάλλουσα θνητότητα και πόσο σημαντικός δείκτης είναι, το εξηγούν οι ειδικοί της Eurostat, οι οποίοι επισημαίνουν πως αφορά τον αριθμό των θανάτων από όλες τις αιτίες, ο οποίος μετράται κατά τη διάρκεια μιας κρίσης και ο οποίος ξεπερνά εκείνον που θα μπορούσε να έχει καταγραφεί σε κανονικές συνθήκες.
Το γεγονός, λοιπόν, πως συγκριτικά με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών η υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα είναι υψηλότερη αποδεικνύει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες επιδεινώθηκαν ραγδαία αυτή τη διετία. Δεν είναι μόνο οι θάνατοι των ασθενών από κορωνοϊό, που δυστυχώς και εκεί η χώρα μας έχει μια θλιβερή πρωτιά, αλλά σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και όσοι άνθρωποι δεν εξυπηρετούνταν, λόγω του γεγονότος πως το ΕΣΥ μετατράπηκε σε μονοθεματικό.
Στην πραγματικότητα, ο δείκτης της υπερβάλλουσας θνητότητας και η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα είχε πολλαπλές συνέπειες, που κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές.
newsbreak.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις