Περίπου 20.000 τουρίστες έφτασαν στην Ελλάδα την Τετάρτη (1/7) – Αδεια η Αθήνα, τραγική η εικόνα στα νησιά

Με το βλέμμα στραμμένο στους ελέγχους για πιθανά κρούσματα κορονοϊού, η Ελλάδα καλωσόρισε για δεύτερη ημέρα δεκάδες διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια όλης της χώρας. Η υποδοχή ήταν και την Πέμπτη θερμή και τα τεστ αντίστοιχα χιλιάδες, βάσει του αλγορίθμου που εφαρμόζεται. Κι από τις αερομεταφορές, στην ακτοπλοΐα καθώς σήμερα άνοιξε και το λιμάνι της Πάτρας, όπου κατέπλευσαν 7 πλοία από την Ιταλία, με περισσότερους από 1.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η Ελλάδα έχει «ανοίξει τα φτερά της» και μετρά αδιάκοπα πτήσεις στα κεντρικά αεροδρόμια της χώρας: 60 αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, 21 στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια 80 αεροπλάνα «έσκισαν» τον ελλαδικό ουρανό.  Πάνω από 20.000 τουρίστες έφτασαν στην Ελλάδα την Τετάρτη μέσω των διεθνών πτήσεων.

Οι εντατικοί έλεγχοι κατά τις αφίξεις των τουριστών συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, με ειδικά κλιμάκια να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ. Το υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει διαγνωστικά τεστ σε τουρίστες που έρχονται από χώρες με αυξημένα κρούσματα, βάσει ειδικού barcode που έχει κάθε επισκέπτης. Τα τσάρτερ που έφτασαν στη χώρα μας ήταν γεμάτα από τουρίστες και θέση δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Μητσοτάκης: Μέλημα της Ελλάδας η ασφάλεια ταξιδιωτών και κατοίκων

Τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι μέλημα της Ελλάδας είναι η ασφάλεια ταξιδιωτών και κατοίκων. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα, κατά την οποία λειτούργησε το σύστημα με το οποίο η χώρα υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας PLF, η οποία, όπως είπε, «βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για τα δειγματοληπτικά τεστ». Υπήρξαν μάλιστα ηγέτες που έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το σύστημα που εφαρμόζει η Ελλάδα. «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μίλησε ακόμη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση και έδωσε έμφαση στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης.

πηγή:ethnos.gr

pexels

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις