Η δύσκολη εξίσωση για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένο ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το πολιτικό τοπίο όταν προκηρυχθούν οι εκλογές (ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν το φθινόπωρο και όχι την προσεχή άνοιξη που δήλωσε ο πρωθυπουργός) το ποια σχήματα διακυβέρνησης θα είναι επικρατέστερα για τη χώρα, δεν μπορεί κανείς να το πει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την «αποκήρυξη» ουσιαστικά της αυτοδυναμίας και την παραδοχή ότι η σταθερότητα δεν ταυτίζεται με την αυτοδύναμη (δική του!) κυβέρνηση, έχει ουσιαστικό στόχο τον Νίκο Ανδρουλάκη και το διεμβολισμό του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι δε απορίας άξιον πώς και οι επιθέσεις από τα «συστήματα» του Μαξίμου εναντίον του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη δεν ξεκίνησαν αμέσως-προφανώς αιφνιδιάστηκαν, καθώς δεν πίστευαν ποτέ πως ο Μητσοτάκης θα εγκατέλειπε την αυτοδυναμία, υπέρ της οποίας είχαν τόσο επιχειρηματολογήσει!

Τι φοβάται, μεταξύ άλλων, το Μαξίμου; Πως σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές και σε αυτές η Νέα Δημοκρατία είναι μεν πρώτο κόμμα αλλά δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει συγκυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι πως μια από τις σκέψεις του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη είναι σε μια τέτοια περίπτωση να προτείνει τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά με επικεφαλής τρίτο πρόσωπο.

Επί των σεναρίων διακυβέρνησης όμως θα επανέλθουμε άμεσα…

ΥΓ: Λόγω κορονοϊού, η στήλη δεν ήταν συνεπής την τελευταία εβδομάδα μαζί σας. Από αύριο ελπίζουμε να επανέλθουμε…

ieidiseis.gr

Eurokinissi / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις