Εύσημα Κρεμλίνου στην Τουρκία: «Είναι το πιο κυρίαρχο κράτος του ΝΑΤΟ»

73

Οι δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της στάσης που έχει κρατήσει στο θέμα της Ουκρανίας. 

Οπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Πεσκόφ είπε ότι: «Η Τουρκία έχει γίνει το πιο κυρίαρχο κράτος του NATO, ειδικά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι άριστες και ο (Τούρκος πρόεδρος) Ερντογάν είναι ένας μεγάλος και ισχυρός πολιτικός ηγέτης. Μπορεί η Ρωσία και η Τουρκία να έχουν διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να μην καταλαβαίνουν πλήρως η μία την άλλη, αλλά η σχέση μας είναι κυρίαρχη και βασίζεται σε αμοιβαία συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες προχωρούν στην ανάπτυξη μεγάλων οικονομικών έργων και προγραμμάτων, ενώ έχει μεγάλη οικονομική σημασία το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, γι’αυτό και οι δύο χώρες συνεχίζουν τον εποικοδομητικό διάλογο.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι πολύ πολύτιμο. Αποδίδουμε μεγάλη αξία σε αυτό. Είμαστε ευχαριστημένοι που ο Ερντογάν βρήκε τη δύναμη να υπερασπιστεί και να ακολουθήσει τα συμφέροντά του, τα συμφέροντα της χώρας του, και δεν ακολουθεί την mainstream «γραμμή» (όπως η Ευρώπη). Η Τουρκία ήταν πάντα μια αρκετά μεγάλη περιφερειακή δύναμη και έχει την πολυτέλεια να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like