Αναφέρθηκε στο λόγο που είχε φύγει από το σπίτι, ενώ δήλωσε άγνοια για το πως μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να προμηθεύτηκε την κεταμίνη

Επί τρεις ώρες κατέθετε ενώπιον της Ανακρίτριας ο Μάνος Δασκαλάκης για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της κόρης του Τζωρτζίνας, αλλά και για την έρευνα των συνθηκών των θανάτων των άλλων δύο παιδιών του, της Μαλένας και της Ίριδας. 

Ο 30χρονος πατέρας περιέγραψε τις λεπτομέρειες του θανάτου τόσο της Ίριδας όαο και της Τζωρτζίνας, ενώ μίλησε και για την αγωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου μήπως ανακάλυψαν κάτι τα κανάλια μετά τον χαμό της μεγάλης τους κόρης.

Το iefimerida δημοσίευσε ολόκληρη την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στη γνωριμία με τη σύζυγό του και τη σχέση τους που διαταράχθηκε όπως επεσήμανε μετά τον θάνατο της Μαλένας.

«Με την κυρία Πισπιρίγκου γνωριστήκαμε σε αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Πάτρας το έτος 2013. Δημιουργήσαμε σχέση και αργότερα το ίδιο έτος ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα. Επίσης το ίδιο έτος, στις 20 /9 /2013 παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο. Το έτος 2015 ήρθε στη ζωή μας το δεύτερο παιδί μας η Μαλένα. Μέχρι το έτος 2019 που απεβίωσε η μικρή μας Μαλένα, της οποίας η αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, ήμασταν μια χαρά σαν οικογένεια. Ήταν όλα ιδανικά μεταξύ μας. Από το έτος 2019 και μετά και λόγω του θανάτου της μικρής μας Μαλένας άρχισαν τα μικροπροβλήματα στη σχέση μας χωρίς αυτό όμως να έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας», είπε αρχικά.

Ερώτηση: Όταν αναφέρεστε σε μικροπροβλήματα τι ακριβώς εννοείτε;

Απ. Εννοώ ότι μετά το θάνατο της Μαλένας αντί να μας δέσει όλο αυτό άρχισε να μας απομακρύνει και εμένα προσωπικά άρχισε να με απομακρύνει αυτό πιο πολύ συναισθηματικά από τη συζυγική μας σχέση. Δηλαδή η Ρούλα προσπαθούσε να συνέλθει από την απώλεια του παιδιού μας, ενώ εγώ ασχολιόμουν περισσότερο με το άλλο μας παιδί την Τζωρτζίνα μας. Όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε ένα συναισθηματικό κενό. Μετά από δυο χρόνια από το θάνατο της Μαλένας έρχεται στη ζωή μας η μικρή μας Ίριδα και μέσα σε έξι μήνες μαθαίνω ότι έπαθε ανακοπή στην κούνια της.

Ερ. Εκείνη την περίοδο που απεβίωσε η Ίριδα εσείς συμβιώνατε με την σύζυγό σας ή ήσασταν σε διάσταση;

Απ. Όχι, δυο με τρεις ημέρες από το θάνατο της Ίριδας είχα φύγει από το σπίτι και έμενα στους γονείς μου.

Ερ. Για ποιο λόγο είχατε φύγει από το σπίτι;

Απ. Γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλο άνδρα πράγμα που μου το επιβεβαίωσε και η ίδια.

Ερ. Φεύγοντας από το σπίτι της ανακοινώσατε ότι θα χωρίσετε οριστικά ζητώντας της διαζύγιο;

Απ. Όχι, απλώς έφυγα από το σπίτι χωρίς να της ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας.

Ερ. Πως πληροφορηθήκατε το θάνατο της μικρής Ίριδας;

Απ. Με πήρε τηλέφωνο η αδερφή της και μου είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα ήμουν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι και κατέφθασα μέσα σε δυο με τρία λεπτά πριν έρθει το ασθενοφόρο. Μόλις έφθασα αντίκρισα την Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί μας και τη Τζωρτζίνα να φωνάζει ‘θεέ μου μη μου πάρεις την αδερφούλα μου’ και τη Ρούλα να φωνάζει ‘δεν θα σε αφήσω και εσένα να μου φύγεις’. Καθώς έσπευσα να βοηθήσω τη Ρούλα έπιασε το ποδαράκι της Ίριδας και ήταν παγωμένο και τότε ήρθε το ασθενοφόρο. Πήρε το ασθενοφόρο το παιδί μας και συνέχισαν μέσα στο ασθενοφόρο να επαναφέρουν το μωρό και μετά από δυο με τρία λεπτά ξεκινήσαμε για το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Φτάνοντας εκεί ανέλαβαν οι γιατροί το καθήκον τους, αλλά απ’ όσο μας ενημέρωσαν ήταν ήδη αργά. Εκείνη την ώρα εγώ κατέρρευσα, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει και η Ρούλα ήταν σε κατάσταση σοκ και έκλαιγε συνέχεια.

Ερ. Ποια ήταν η αιτία θανάτου της Ίριδας;

Απ. Εκείνη τη στιγμή οι γιατροί μας είπαν ότι είναι αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν σε ανακοπή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μετά έγινε η νεκροψία νεκροτομή και λάβαμε την απάντηση ότι αιτία θανάτου οφειλόταν σε αγενεσία φλεβόκομβου. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής βγήκαν αρκετούς μήνες μετά και ενώ είχε πάθει ανακοπή και η Τζωρτζίνα. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα ο θεράπων ιατρός κύριος Ηλιάδης σε συνεργασία με το Ωνάσειο μας είχε πει να προβούμε σε γονιδιακό έλεγχο.

Ερ. Ποια ήταν η κατάσταση γενικά της Τζωρτζίνας;

Απ. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα και μέχρι τα 8 της χρόνια ήταν ένα υγιέστατο και πανέξυπνο παιδάκι. Στα 8 της χρόνια ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορούμενη και ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, αυτή ξύπνησε και άρχισε να τρέμει στο σώμα της. Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της και ζητούσε η μικρούλα να πάει στο γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο κατά την ώρα της εισαγωγής της αλλά λόγω covid δεν με άφησαν να μπω στο δωμάτιο.

Ερ. Όσο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο εσείς την είδατε;

Απ. Φυσικά και την είδα, την ημέρα που έκανε ακτινογραφία θώρακος και άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της και οι γιατροί μας είπαν ότι ξεκινάει μια βρογχοπνευμονία. Μέχρι τότε η πληροφόρησή μου από την κατηγορούμενη ήταν ότι το παιδί έκανε εμετούς και από τις συνομιλίες μου με γιατρούς μου είπαν ότι ξεκινούσε μια γαστρεντερίτιδα. Μετά από την ακτινογραφία έφυγα και πήγα στο νοσοκομείο μετά από μια με δυο ημέρες πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς προκειμένου να αλλάξω την κατηγορούμενη προκειμένου να πάει σπίτι της να ξεκουραστεί. Ήταν η ημέρα που το παιδί έπαθε την ανακοπή. Έμεινα στο νοσοκομείο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Όταν επέστρεψε η κατηγορούμενη εγώ έφυγα από το νοσοκομείο γιατί δεν επιτρεπόταν να μένουν δυο άτομα μέσα στο δωμάτιο λόγω covid. Το απόγευμα με καλεί η κατηγορούμενη στο κινητό μου και μου είπε χαρακτηριστικά ότι το παιδί έμεινε. Φθάνω στο νοσοκομείο και εκεί βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά, το διασωλήνωσαν και μετέφεραν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο με εντατικολόγο τον κύριο Ηλιάδη. Αφού το παιδί επανήλθε και μπόρεσαν οι γιατροί να διαγνώσουν την κατάστασή του το επόμενο βήμα του κυρίου Ηλιάδη ήταν να έρθει σε συνεννόηση με τον κύριο Παπαγιάννη του Ωνασείου ώστε να τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα απινιδωτής- βηματοδότης.

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης μιλά για την επόμενη ημέρα μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας λέγοντας επέστρεψε στο σπίτι και ότι η ζωή τους κυλούσε φυσιολογικά. «Σε κανένα από την οικογένειά μας ή φίλους μας η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί μας. Ίσα ισα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της».

Τι είπε για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

Αναφερόμενος στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα ώσπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού είπε: «Μέχρι το μοιραίο περιστατικό δεν ήμουν στο νοσοκομείο και έμαθα για την απώλεια της κόρης μου ενώ ήμουν εντός του λεωφορείου από Πάτρα για Αθήνα. Το χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν το παιδί στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού επικοινωνούσε με το παιδί μέσω βίντεο κλήσεων που έκανα στη μητέρα του. Την ώρα που μου ανήγγειλαν την απώλεια της μικρής ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου. Φθάνω στην Αθήνα με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο της μίλαγα αλλά δεν απαντούσε ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί. Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς το ίδιο και εγώ μη μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί».

Σχετικά με το γιατί ζήτησαν να γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Πάτρα, ο Δασκαλάκης εξηγεί ότι λόγου του θανάτου της Μαλένας βρίσκονταν σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, ωστόσο η νεκροψία – νεκροτομή έγινε τελικά στην Αθήνα.

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια για το τάμπλετ απάντησε ότι τότε δεν του είχε κάνει εντύπωση ότι η σύζυγός του το έβαλε στο φέρετρο, τώρα όμως είπε ότι το βλέπει ύποπτο και θεωρεί ότι ο τάμπλετ πρέπει να ελεγχθεί.

Η Ρούλα ανησυχούσε αν τα ΜΜΕ έχουν ανακαλύψει κάτι

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν άρχισε οι υποψίες για το θάνατο της Τζωρτζίνας «διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές της απόψεις και έχοντας συνεχώς το νου της αν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας ή αν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα για ποιο λόγο είχε απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας».

Βέβαια εκείνη την περίοδο και ο ίδιος στήριζε τη σύζυγό του, δίνοντας μάλισα και μια κοινή τηλεοπτική συνέντευξη γιατί όπως λέει δεν είχε λόγο να την αμφισβητεί. Η ανακρίτρια τον ρώτησε και για την κεταμίνη αλλά απάντησε ότι δεν γνωρίζει τη διαδρομή της λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι θα ήταν κάτι εύκολο για εκείνη να βρει γιατί δεν υπάρχει στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον κάποιος που να γνωρίζει από τέτοιου είδους ουσίες. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις