Κάποια πράγματα αρχίζουν να γίνονται παθογένειες στη χώρα. Με πηχυαίους τίτλους φιλοκυβερνητικά μέσα μας πληροφορούν πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο θέμα της ακρίβειας θα δώσει λύση «εθνική».
Μέχρι πρόσφατα σε όποιο πρότεινε κάτι τέτοιο, η απάντηση ήταν ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα» και ότι η χώρα μπορεί και εξαιτίας τέτοιων πολιτικών να οδηγηθεί ακόμα και σε νέα μνημόνια! Το ίδιο συνέβαινε και με τον κατώτατο μισθό: Όσοι υποστήριζαν ότι η αύξηση του 2% που αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου, κατηγορούνταν από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και από αναλυτές και «Κυριακίστας» μεγαλοδημοσιογράφους του πρώην εκσυγχρονιστικού μπλοκ, για …λαϊκισμό, καθώς όπως υποστήριζαν μεγαλύτερες αυξήσεις δεν αντέχει η οικονομία, αλλά και ότι θα κλείσουν οι επιχειρήσεις αν δώσουν μεγαλύτερους μισθούς.
Τώρα, που κάτω από τα αδιέξοδά του, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει μεγαλύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό, έστω και αν αυτή έχει ήδη εξανεμισθεί από τον πληθωρισμό, οι ίδιοι απλώς χειροκροτούν! Αλήθεια, τώρα, με τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και τη μείωση της κατανάλωσης, αντέχουν οι εργοδότες να δώσουν μεγαλύτερους μισθούς και πριν, υπό ευνοϊκότερες οικονομικές ευθύνες, δεν άντεχαν;
Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και πολλά άλλα παραδείγματα, όπως πχ η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο φόρος στα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας κοκ, που αποδεικνύουν τις μεγάλες παθογένειες της χώρας. Ανάγκα, όμως, και Θεοί πείθονται! Εδώ ο Μακρόν, μόλις έλαβε το μήνυμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών, αναγκάστηκε να πει πως δεν θα προχωρήσει στην ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», δηλαδή ο κόσμος να δουλεύει κάποια χρόνια παραπάνω- για την οποία «μεταρρύθμιση» μέχρι τώρα υποστήριζε πως εάν δεν γίνει θα καταρρεύσει η γαλλική οικονομία!
Θα περιμένουμε τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός να κρίνουμε, αν δεν είναι ήδη είναι πολύ αργά, με την κυβέρνηση να σέρνεται πίσω από το πρόβλημα. Έως τότε, όμως, θα επαναλάβουμε κάτι που έχουμε γράψει και άλλη φορά: Τα χειροκροτήματα από δημοσιογράφους σε ότι λέει η κυβέρνηση, ακόμα και αν είναι άλλο σήμερα και άλλο, τελείως διαφορετικό αύριο, θυμίζει το ανέκδοτο με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που πάντα συμφωνούσε με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ό,τι και αν έλεγε:
ΑΝΔΡΕΑΣ: Τι ώρα είναι Άκη;
ΑΚΗΣ: Ό,τι ώρα πεις εσύ κύριε Πρόεδρε!
ieidiseis.gr
Eurokinissi / Στέφανος Ραπάνης
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις