Τους… αποζημιώνει το Δημόσιο για τις απώλειες εσόδων από τα διόδια!

Με νέες αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο ελληνικός λαός, πληρώνει με εκατομμύρια τις εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων για τις απώλειες εσόδων τους από τα διόδια, κατά την περίοδο των lockdowns!

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις εγκρίνονται αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ (!) στις εταιρείες Ολυμπία Οδός, Γέφυρα Α.Ε. και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Τα υπέρογκα αυτά ποσά αφορούν το πρώτο 6μηνο του 2021, ενώ οι αποζημιώσεις για το 2020 ξεπερνούν τα 60 εκ. ευρώ!

Αναλυτικά από 1η Ιανουαρίου 2021 έως και τις 30 Ιουνίου 2021 το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, ενέκρινε 17.800.000 ευρώ στον παραχωρησιούχο «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», 6.560.000 ευρώ στον παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» και 6.020.000 ευρώ στον παραχωρησιούχο «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.»! Μιλάμε δηλαδή για… φραγκοδίφραγκα την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 50 ευρώ αύξηση στον κατώτατο μισθό!

Να σημειωθεί ότι στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είχε προβλεφθεί η αξίωση αποζημίωσης από τους παραχωρησιούχους σε περιπτώσεις «ανωτέρας βίας» ή περιορισμού της κυκλοφορίας, με ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις