***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ **** ** Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ ÷ñÞóôç **

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου 

45

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του Ζακ. Κωστόπουλο.

Μετά το πέρας της δίκης μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συλλογικότητες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατόπιν καλέσματος στις 7 και μισή στο Μοναστηράκι.

 

 

 

 

Οι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία που αναμένεται να καταλήξει στο σημείο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στη διασταύρωση δηλαδή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος.

 

 

 

 

Στη συγκέντρωση και την πορεία είχε γίνει γνωστό ότι θα παρευρεθούν και μέλη της οικογένειας Κωστόπουλου καθώς και η Μάγδα Φύσσα.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, δυσαρέσκεια και απογοήτευση για το αποτέλεσμα της δίκης.

 

 

 

 

Την ίδια ώρα, πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like