Η Κομισιόν αποφάσισε να επιβάλλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τριγμούς στην Ευρώπη, καθώς Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Βουλγαρία ζητούν εξαιρέσεις και μια μεταβατική περίοδο από το εμπάργκο.
Παράλληλα και η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν αντιρρήσεις και ζητούν διευκρινίσεις. Όπως σας αναφέραμε στο pronews.gr η κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις για την άρση των κυρώσεων στη Ρωσία, καθώς τα ποσοστά της ΝΔ βρίσκονται ελαφρά επάνω από το 20%.
Μάλιστα, το Politico, υποστηρίζει το εφοπλιστικό λόμπι που έχει στηρίξει ενεργά τη ΝΔ και προσωπικά τον Κ.Μητσοτάκη πιέζει για να μην γίνει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Οι εφοπλιστές θα δεχθούν τεράστιο οικονομικό πλήγμα, καθώς τα δεξαμενόπλοιά μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες βαρέλια ρωσικού πετρελαίου.
Επί της ουσίας το δημοσίευμα αναφέρεται στον Γιάννη Αλαφούζο, καθώς όπως σε πρόσφατο άρθρο του lloydslist υπήρχε φωτογραφία του δεξαμενόπλοιου «Νήσος Ρήνια», το οποίο ανήκει στην Kyklades Maritime ιδιοκτησίας Γ.Αλαφούζου, το οποίο παρέλαβε το αργό πετρέλαιο της ρωσικής Urals στο Rotterdam της Ολλανδίας από ρωσικών συμφερόντων πλοίο.
Αλλά και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος να σημειώσουμε ότι παρακολουθείται πολύ στενά και από την κυβέρνηση και από τους Αμερικανούς, λόγω της δραστηριότητας του στο Άγιο Όρος, τη ρωσική μονή και τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία σε πολλές μονές. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά έχει οριστεί -άτυπα μεν- υπεύθυνος Αγίου Όρους, άνθρωπος με στενές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα, ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Να θυμίσουμε ότι στο pronews.gr σας είχαμε αποκαλύψει ότι η Ουκρανία έχει στοχοποιήσει τους συγκεκριμένους εφοπλιστές και συγκεντρώνει στοιχεία για να τα αποστείλει στο Διεθνές Δικαστήριο προκειμένου να στοιχειοθετηθεί κατηγορία ότι βοηθούν τους «εγκληματίες πολέμου Ρώσους»!
Τι αναφέρει το Politico
«H Ελλάδα, δεν θέλει να εγκαταλείψει τα προσοδοφόρα ναυτιλιακά συμβόλαια πετρελαίου με τη Ρωσία. Μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο, η χώρα εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την πρόταση να απαγορευτεί στα πετρελαιοφόρα υπό σημαία ΕΕ ή υπό τον έλεγχο της ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο. Ενώ η Ελλάδα υποστήριξε ότι πλοία από άλλες χώρες θα πάρουν τον έλεγχο, σύμφωνα με διπλωμάτες, άλλες χώρες και αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η απαγόρευση των δεξαμενόπλοιων ήταν κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι το εμπάργκο πετρελαίου θα έχει πράγματι το επιθυμητό αποτέλεσμα μείωσης του εισοδήματος της Μόσχας. Εάν είναι διαθέσιμα λιγότερα δεξαμενόπλοια, θα είναι πιο δύσκολο για τη Ρωσία να πουλήσει όλο το πετρέλαιο που η ΕΕ δεν αγοράζει πλέον σε άλλες χώρες».
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις