Άλλη μια επιβεβαίωση της ουσίας της έκθεσης των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα

Επί μέρες ήταν είδηση και απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης (και σωστά) τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον Αλέξη Τσίπρα στην περίφημη πια «συνέντευξη στην Καθημερινή».

Με το ζόρι έγινε μονόστηλο σε κάποιες εφημερίδες, ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά από σάιτ και κανάλια η διαφοροποίηση Σαμαρά και η επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Σωστά;

Γιατί άραγε δεν είναι είδηση η διαφοροποίηση ενός πρώην πρωθυπουργού και αποτελεί «είδηση εβδομάδας» η διαφοροποίηση ενός πρώην υπουργού απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Όλοι οι διευθυντές (και οι εκδότες φυσικά) έχουν την ίδια εκτίμηση ότι δεν είναι είδηση η διαφοροποίηση Σαμαρά;

Άλλο αν την εκτιμούν σωστή ή όχι, καθώς το δικαίωμα της άποψης είναι αδιαμφισβήτητο. «Η είδηση είναι ιερή, το σχόλιο ελεύθερο», μας μάθαιναν οι παλαιοί δημοσιογράφοι, μεταδίδοντάς μας ένα βασικό δόγμα της δημοσιογραφίας.

Η υπόθεση Σαμαρά είναι ένα δείγμα ότι κρύβουμε ειδήσεις. Δικαιώνοντας έτσι την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, για τα προβλήματα της ελευθεροτυπίας στη χώρα μας.

Είναι, άραγε, τυχαίο ότι αυτοί που δεν θεωρούν είδηση την παρέμβαση Σαμαρά είναι αυτοί που κάνουν την μεγαλύτερη επίθεση στην έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα; Δεν νομίζω. Ο έχων την μύγα…

ieidiseis.gr

pixabay

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις