Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου δικάστηκε προχθές 41χρονος πρώην υπάλληλος σούπερ μάρκετ, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση.

Τακτοποιούσε τα ελλείμματα που είχε στο ταμείο δηλώνοντας ψευδώς επιστροφή προϊόντων από πελάτες, ενώ η κάμερα της ταμειακής μηχανής κατέγραφε κάθε κίνηση στο υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας στη Νέα Ιωνία.

Ο 41χρονος φέρεται να δήλωνε ψευδώς επιστροφές προϊόντων από πελάτες, για διάστημα τριών μηνών . Ακύρωνε λογιστικά την εγγραφή τους και ιδιοποιούταν το ποσό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ δεν τοποθετούσε ποτέ προϊόντα που υποτίθεται ότι είχαν επιστραφεί στα ράφια ούτε επέστρεφε χρήματα σε πελάτες.
Ο εργαζόμενος υποστήριξε στο δικαστήριο πως το ποσό αφορούσε λογιστικές τακτοποιήσεις στο ταμείο, όπως συμβαίνει σε όλες τις συναλλαγές και πως είναι αδύνατον να θέλησε να υπεξαιρέσει ένα ασήμαντο ποσό , που δεν αναλογούσε ούτε σε 100 ευρώ τον μήνα. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως κάθε συναλλαγή σε κάθε μάρκετ και σε κάθε ταμείο , σε όλη την Ευρώπη, παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και στο μάρκετ του Βόλου διαπιστώθηκε πρόβλημα και από το ταμείο έλειπε ποσό 268,67 ευρώ. Ο 41χρονος απολύθηκε από την εργασία του και διώχτηκε ποινικά. Προχθές στο Δικαστήριο αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε χρήματα και πως εισέπραξε ποτέ με παράνομο τρόπο ποσό.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και άσκησε έφεση.

Με πληροφορίες από: gegonota.news

φωτό: internet

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις