Ο τραυματισμός του φοιτητή από τα ΤΕΦΑΑ από ευθείας βολής βομβίδα κρότου – λάμψης στο ΑΠΘ δεν ήταν ο πρώτος. Στις 10 Μαΐου είχε μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο από χτυπήματα αστυνομικών.

Μπορεί η εικόνα του 21χρονου Γιάννη να κείτεται αιμόφυρτος στην άσφαλτο, στο ΑΠΘ, να αποσιωπήθηκε, ή τέλος πάντων να πέρασε στα «ψιλά» (για ευνόητους λόγους), σε πολλά ΜΜΕ, όμως από χθες κάνει τον γύρο των social media και την έχουν δει άπαντες.

Μια εικόνα σοκαριστική που αποτυπώνει, δυστυχώς, τον τρόπο με τον οποίο οραματίζεται η κυβέρνηση την «πάταξη της ανομίας στα πανεπιστήμια». Από τη μία πλευρά νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια κι από την άλλη πλευρά πάνοπλοι αστυνομικοί, εξοπλισμένοι σαν «αστακοί» να επιβάλουν την καταστολή με κάθε τρόπο. Ξύλο, χημικά, βομβίδες κρότου λάμψης.

Μία απ’ αυτές, ευθείας βολής όπως φαίνεται κι από το βίντεο, χτύπησε και τον φοιτητή των ΤΕΦΑΑ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο Γιάννης τυχερός που δεν έπεσε νεκρός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, όπου του τοποθετήθηκαν ράματα στα χείλη, ενώ διαπιστώθηκε θλάση στη γνάθο, ένα δόντι που κουνιόταν, εμβοές και πτώση ακοής στο ένα αυτί.

«Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ. Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί,εμβοές και ζάλη.Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου. Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Εξήλθε απο το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

 

 

Και να ήταν η πρώτη φορά που τραυματίστηκε ο 21χρονος Γιάννης, αλλά δεν ήταν. Ο φοιτητής των ΤΕΦΑΑ είχε τραυματιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ξανά από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, καταλήγοντας και σε αυτή την περίπτωση στο νοσοκομείο με τραυματισμό στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό «ιδιώτη»

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που μοιάζει περισσότερο με μια προσπάθεια να μπουν στην ίδια «ζυγαριά» οι δύο τραυματισμοί. Ότι, δηλαδή, τραυματίστηκε μεν ένας «ιδιώτης» -και όχι πολίτης – αλλά τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΑΠΘ

Μετά τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές θα πραγματοποιήσουν σήμερα δύο ακόμη συγκεντρώσεις, εντός του ΑΠΘ. Η μία στις 10:00 στον χώρο στάθμευσης του Μαθηματικού και η άλλη στις 11:00 στην πλατεία Χημείου.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις