Αντικυβερνητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συλλογικοτήτων και φορέων, διαμαρτυρόμενοι για το “λουκέτο στον ΟΣΕ Βόλου”.

Η απήχηση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αποτυπώθηκε με ισχνή συμμετοχή προς απογοήτευση των διοργανωτών, μερικές ημέρες μετά την επίσης αποτυχημένη κινητοποίση στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

«Η υποστελέχωση, το ξήλωμα υπηρεσιών και η μεταφορά τους στη Λάρισα έχουν σημάνει την αρχή του τέλους του εμβληματικού σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου με την υπογραφή της ΝΔ.Πριν 3 χρόνια συζητούσαμε πώς θα γίνει ο Βόλος κόμβος μεταφορών στη Θεσσαλία, πλέον συζητάμε πώς θα λειτουργεί με ασφάλεια ο σταθμός χωρίς σταθμάρχη. Φτάσαμε στο σημείο να εξηγούμε ότι ο Βόλος δεν είναι κωμόπολη και να αξιώνουμε τα αυτονόητα» δήλωσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην κινητοποίηση κατά του κλεισίματος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, που διοργάνωσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.

Η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου συμμετείχε στη σημερινή συγκέντρωση στον ΟΣΕ Βόλου, που συγκάλεσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας κατά του κλεισίματος του Σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου απ΄ όπου δήλωσε και τα εξής: Με το νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΟΣΕ που υπέγραψε πρόσφατα ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Κυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Καραμανλής, βασικές υπηρεσίες του ιστορικού σταθμού της πόλης καταργούνται, ενώ θέσεις εργασίας απειλούνται. 138 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του σιδηρόδρομου σβήνονται μέσα σε μία μέρα από τη ΝΔ, που συνεχίζει αδιάλλακτα να ξηλώνει υποδομές, παροχές και κοινωνικές κατακτήσεις. Είναι χρέος όλων των Βολιωτών να μην επιτρέψουμε να κλείσει ο ιστορικός Σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει τη πόλη του Βόλου, όπως άλλωστε και σύσσωμη τη χώρα.

Η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε: Σήμερα ενώσαμε τις φωνές μας με τις φωνές και την αγανάκτηση των σιδηροδρομικών μας στον Βόλο. Εκφράζουμε την στήριξή μας στους σιδηροδρομικούς μας, στο λαό της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας, που ταλαιπωρείται από μια αδιάφορη και επικίνδυνη κυβέρνηση.”

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις