Αστυνομία και δικαστικός επιμελητής αυτή την ωρα έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού που έχει πλειστηριαστείhttps://t.co/I28ZDIrrGC pic.twitter.com/abktVuW3zy
— NEWS 24/7 (@News247gr) July 11, 2022
Η Ιώαννα Κολοβού επιχειρεί να κρατήσει υπό την κυριότητά της την κατοικία της στην οποία έχουν φτάσει αστυνομία και δικαστικός επιμελητής. Στο πλευρό της αλληλέγγυοι.
Η αστυνομία και ο δικαστικός επιμελητής βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το σπίτι της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού με στόχο να προχωρήσει η διαδικασία της έξωσης μετά τον πλειστηριασμό της κατοικίας της που έχει ολοκληρωθεί.
Διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ωρα στα Άνω Ιλίσια, έξω από το σπίτι που μένει η συνταξιούχος Ιωάννα Κολοβού. Το σπίτι της, όπως έχει γράψει τις προηγούμενες ημέρες το News 24/7, πλειστηριάστηκε και πλέον αστυνομία και δικαστικός επιμελητής έχουν έρθει στο σημείο προκειμένου να προχωρήσει η έξωση της συνταξιουχου.
Στο σημείο βρίσκονται άνθρωποι από τη γειτονιά μαζί με αλληλέγγυους προκειμένου να εμποδίσουν τη διαδικασία. Κρατώντας ένα πανό έχουν αποκλείσει την είσοδο, ενώ η ίδια η Ιωάννα Κολοβού βρίσκεται στο σπίτι της αποφασισμένη να μην επιτρέψει την είσοδο της αστυνομίας.
Όλα ξεκίνησαν από πιστωτικές κάρτες
Η ίδια έχει πάρει σύνταξη από το 2011, καθώς εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Ο σύζυγος της έχει φύγει από τη ζωή και η Κολοβού έχει για χρόνια προσπαθήσει να παρέχει ό,τι είναι δυνατό στον γιο της, προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε πάρει πιστωτικές κάρτες της Εθνικής, πληρώνοντας για χρόνια τις δόσεις που της αναλογούσαν.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ομαλά «Μετά από περίπου 10 χρόνια που πλήρωνα, περίπου το 2011 είχα αρχίσει να δυσκολεύομαι πάρα πολύ, καθώς είχε φύγει ο σύζυγός μου από τη ζωή και εγώ με μια σύνταξη 700 ευρώ προσπαθούσα να μεγαλώσω το παιδί μου εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης ότι δεν πρέπει να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ούτε τώρα είμαι», λέει στο Magazine. «Τότε είχε βγει ένα πρόγραμμα από την τράπεζα με το περίφημο σλόγκαν “Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα”, οπότε πήγα να ενοποιήσω όλο το χρέος που είχε δημιουργηθεί σε ένα πακέτο και να συνεχίσω να το πληρώνω μηνιαία. Τα χρήματα που οφείλονταν είχαν φτάσει με τους τόκους τα 15.000 ευρώ», εξηγεί.
Η Κολοβού, έχοντας πια ενοποιήσει τα χρέη από τις κάρτες της, συνέχισε να πληρώνει για κάποιο διάστημα μέχρι που πλέον της ήταν, όπως λέει, αδύνατο, με τα 700 ευρώ που αποτελούν το μοναδικό της εισόδημα. «Όσο περνούσε ο καιρός το χρέος αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο λόγω των υπέρογκων επιτοκίων και πλέον ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Το σπίτι μου βέβαια δεν ήταν ούτε υποθηκευμένο, ούτε προσημειωμένο. Άλλωστε δεν είχα πάρει άλλωστε δάνειο», συμπληρώνει.
Οι προειδοποιήσεις και τα τηλεφωνήματα από την τράπεζα και το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει τον ρόλο εισπρακτικής εταιρείας, ήταν συνεχόμενα, με την Κολοβού όμως να αδυνατεί να βρει λύση. Το 2014 πλέον, της μεταφέρθηκε πως η τράπεζα θα προχωρήσει τις διαδικασίες για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνει κατάσχεση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, αφού τα επιτόκια είχαν ανεβάσει το χρέος στις 30.000 ευρώ. Πράγματι, το 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την διαταγή πληρωμής με αριθμό 15577/2014.
«Συνέχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο από το δικηγορικό γραφείο που λειτουργούσε ως εισπρακτική για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ζητώντας μου να πληρώσω κάποια χρήματα για να γλιτώσω το ενδεχόμενο να πλειστηριαστεί το σπίτι. Ζήτησα ξανά από την τράπεζα να γίνει διακανονισμός και μου απάντησαν πως έπρεπε πρώτα να δώσω 5.000 ευρώ μετρητά.
Δεν τα είχα, έτρεξα στην ΕΣΗΕΑ και αφού έγινε μια προσπάθεια, πήρα τα χρήματα ως προκαταβολή του ΕΦΑΠΑΞ που θα λάμβανα. Τα έδωσα. Λίγο καιρό μετά όμως, μου ζήτησαν άλλα 2.000 ευρώ προκειμένου να μπουν σε διαδικασία να συζητήσουν διακανονισμό. Έγινα έξω φρενών. Με κορόιδευαν ενώ ήξεραν πως δεν έχω καταθέσεις και τα μόνο μου εισόδημα ήταν 700 ευρώ το μήνα», συνεχίζει η Κολοβού.
Το σπίτι της κατασχέθηκε από την τράπεζα, η συνταξιούχος, σύμφωνα με όσα περιγράφει, λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν κατάφερε να κάνει οποιαδήποτε πράξη ανακοπής της διαδικασίας και έτσι όλα οδηγούσαν στον πλειστηριασμό. Η τελευταία προσπάθεια που έκανε να προσεγγίσει τους δανειστές της για να βρεθεί μια λύση έπεσε στο κενό.
news247.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις