Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων το μεσημέρι της Τετάρτης και πήρε μεγάλη διάσταση τυλίγοντας στις φλόγες τουλάχιστον 2 σπίτια όπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΙ. Μάλιστα, σε ένα από αυτά μια ηλικιωμένη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου.Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπάσει το μέτωπο της πυρκαγιάς, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι ενιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται. Επιχειρούσαν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα ενώ 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, πολίτες προσπαθούσαν να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών με λάστιχα και ξερά κλαδιά.

Πυκνός καπνός φαίνεται από πολύ μακρινή απόσταση ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν πόρτα – πόρτα τα σπίτια προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων και του οικισμού Ζάχουλη

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και λίγο μετά τις 14.00 μήνυμα εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι και λίγο μετά τις 17.00 μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή.

«Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και μέσα εκεί στη ρεματιά που κατά κύριο λόγο ήταν η περιοχή της πυρκαγιάς», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης.

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτα στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΙ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο άνεμος δυσχαιραίνει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχή είναι παρθένο δάσος.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις