Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η αιφνίδια υστέρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, η υποχώρηση του δείκτη PMI για την μεταποίηση που σύμφωνα με την S&P Global είναι «προάγγελος» ύφεσης σε συνδυασμό με την μείωση των παραγγελιών, αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας.

Η εκτίμηση δε του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ότι η Ελλάδα είναι η πλέον εκτεθειμένη χώρα της ΕΕ στο σενάριο του στασιμοπληθωρισμού θα έπρεπε να έχει ήδη σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τόσο για το θέμα της υστέρησης της παραγωγής όσο και για τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού, η Ελληνική Λύση είχε προειδοποιήσει έγκαιρα, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις που θα θωράκιζαν την εθνική οικονομία και θα ανακούφιζαν την κοινωνία. Εστιάζαμε μάλιστα στο γεγονός ότι η διατάραξη της παραγωγικής διαδικασίας λόγω των καταστροφικών καθολικών κλεισιμάτων της οικονομίας θα είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες. Αυτό ακριβώς τεκμηριώνεται σήμερα από την έκθεση της S&P Global, που καταγράφει μεγαλύτερη υποχώρηση του δείκτη PMI ακόμα και απο τον Φεβρουάριο του 2021, όταν υφίσταντο τα κατασταλτικά μέτρα στην οικονομική δραστηριότητα.

Δυστυχώς, η Ν.Δ. εξακολουθεί να προσεγγίζει με όρους επικοινωνίας τα σοβαρότατα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, πανηγυρίζοντας για τις εφήμερες εισροές λόγω τουρισμού. Αφήνει την Ελλάδα εκτεθειμένη και τους Έλληνες ανυπεράσπιστους τόσο έναντι των εξωγενών κρίσεων, κυρίως όμως στην αχαλίνωτη κερδοσκοπία των καρτέλ που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους εις βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με την σκανδαλώδη ανοχή της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις