«Οι εκκλήσεις για παραίτηση του Πρωθυπουργού αυξάνονται» – Πως συνδέουν οι Αμερικανοί την αστάθεια με τη… Ρωσία
Μας πήρανε χαμπάρι και μας σφυροκοπούν… Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν εκτενείς αναφορές τις τελευταίες ημέρες στο σκάνδαλο των υποκλοπών που συνταράσσει την Ελλάδα (ή θα έπρεπε να τη συνταράσσει τουλάχιστον…), αλλά και τη δεινή θέση που βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.
Μετά το Politico, το οποίο έχει… πάρει σβάρνα τον Έλληνα Πρωθυπουργό και για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, έρχεται το αμερικανικό Foxnews να κάνει αναφορά στην υπόθεση των υποκλοπών, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «Watergate» (σ.σ. με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ) και «πολιτικό σκάνδαλο».
Επίσης, κάνοντας μια σύνδεση με τις καταρρεύσεις των Κυβερνήσεων σε Ιταλία και Βρετανία το Fox παραθέτει και δηλώσεις μιας πρώην αξιωματικού των πληροφοριών της DIA, η οποία εκτιμά ότι η αστάθεια στην Ευρώπη είναι ένα μπόνους για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πως οποιαδήποτε εσωτερική αστάθεια σε μια χώρα του ΝΑΤΟ είναι ένα συν για τη Ρωσία!
Γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο της η Ruth Marks Eglash (ειδική σε θέματα Ισραήλ και Μέσης Ανατολής):
Η Ελλάδα έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που συγκλονίστηκε από πολιτικό σκάνδαλο αυτή την εβδομάδα με αναφορές να βγαίνουν στην επιφάνεια ότι το τηλέφωνο ενός γνωστού αρχηγού της αντιπολίτευσης είχε χακαριστεί από μια υπηρεσία πληροφοριών. Το σκάνδαλο έρχεται μετά την πρόσφατη κατάρρευση των κυβερνήσεων στην Ιταλία και τη Βρετανία εν μέσω πολιτικής διαφθοράς και δημόσιας κριτικής.
Στην Ελλάδα, η είδηση ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) άκουγε τα τηλεφωνήματα του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε σάλο στα κόμματα της αντιπολίτευσης και προκάλεσε αιτήματα για πλήρη έρευνα.
Σύμφωνα με το Associated Press, ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο Ρίτσαρντ Νίξον παραιτήθηκε από πρόεδρος των ΗΠΑ ακριβώς πριν από 48 χρόνια εξαιτίας ενός παρόμοιου σκανδάλου και ότι το κόμμα του αναμένει από τον Μητσοτάκη «τουλάχιστον να κάνει το ίδιο σήμερα. . να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί».
Όταν οι καταγγελίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η παρακολούθηση είχε εγκριθεί από εισαγγελέα και ήταν νόμιμη. Ωστόσο, τη Δευτέρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέσυρε κάθε πληροφορία για τις υποκλοπές και απέλυσε τον αρχηγό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέων και τον Επιτελάρχη του Γρηγόρη Δημητριάδη.
Το σκάνδαλο spyware στην Ελλάδα, το οποίο κάποιοι παρομοίασαν με την υπόθεση Watergate πριν από 50 χρόνια, έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού της Ιταλίας που προκάλεσε την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος μετά τη δημοσιοποίηση της απερίσκεπτης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19.
Στην αναμπουμπούλα, ο Πούτιν χαίρεται
Η Rebekah Koffler, πρόεδρος της Doctrine & Strategy Consulting και πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της DIA, είπε ότι η αστάθεια στην Ευρώπη ήταν ένα μπόνους για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Οποιαδήποτε εσωτερική αστάθεια σε μια χώρα του ΝΑΤΟ είναι ένα συν για τη Ρωσία, η οποία έχει ως στρατηγικό της στόχο να σπάσει και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ», δήλωσε η Koffler, συγγραφέας του βιβλίου «Putin’s Playbook: Russian’s Secret Plan to Defeat America».
«Ο Πούτιν ευδοκιμεί στην αστάθεια», πρόσθεσε. «Με εντολή του, αναπτύχθηκε ένα ειδικό δόγμα από τις πληροφορίες και τους στρατιωτικούς σχεδιαστές του, που ονομάζεται «ελεγχόμενη αστάθεια» ή ελεγχόμενο χάος, όπου η Ρωσία είτε επιδιώκει να υποδαυλίσει το χάος με μυστικές επιχειρήσεις είτε να ενισχύσει τις υπάρχουσες εντάσεις και αστάθεια σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ».
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η ιδιωτικότητα στον σημερινό κόσμο»
Στην Ελλάδα την Τρίτη, η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, τονίζοντας ότι η προστασία του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή είναι «θεμελιώδης προϋπόθεση μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας».
Ο Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε την Παρασκευή ότι έμαθε ότι το τηλέφωνό του παρακολουθούνταν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Καταθέτοντας μια καταγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Ανδρουλάκης είπε ότι το κινητό του ήταν παγιδευμένο με ένα λογισμικό κατασκοπείας που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ με το όνομα Predator.
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) είναι το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα και πιθανότατα θα διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων στις επόμενες γενικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το 2023.
Σχολιάζοντας τη χρήση υποκλοπών, η Koffler είπε στο Fox News Digital ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η ιδιωτικότητα στον σημερινό κόσμο, δεδομένου του επιπέδου της τεχνολογικής προόδου».
«Είναι αφελές και ακόμη και παιδιάστικο να ισχυρίζεσαι ότι έχεις ιδιωτικότητα στον σημερινό κόσμο όταν κουβαλάς μαζί σου μια συσκευή που σε κατασκοπεύει 24 ώρες το 24ωρο», είπε, προσθέτοντας:
«Εάν έχετε τηλέφωνο ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, ειδικά αν είστε πολιτικός ή οποιοσδήποτε υψηλόβαθμος επιχειρηματικός ή κυβερνητικός αξιωματούχος, υποθέστε ότι οι επικοινωνίες σας ενδιαφέρουν και ότι είστε πιθανός στόχος υποκλοπής από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και πιθανώς την εγχώρια αντιπολίτευση».
«Αν δεν θέλετε να εμφανιστεί κάτι στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας, μην το πείτε», κατέληξε με έμφαση η Κόφλερ.
newsbreak.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις