Αποκάλυψη: Μεγάλες επενδύσεις τους τελευταίους μήνες σε Gazprom, Lukoil και Rosneft.

Η Kingdom Holding Company της Σαουδικής Αραβίας, η επενδυτική εταιρεία που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ επένδυσε αθόρυβα περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις μεγάλες ρωσικές εταιρείες ενέργειας μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με εκθέσεις ρυθμιστικών αρχών.

Επενδύοντας στις Gazprom, Rosneft και Lukoil, η εταιρεία πιθανότατα αναζητούσε υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, αλλά αυτή την κίνηση ακολουθήσαν οι επιβολές κυρώσεων από πολλά δυτικά κράτη σε ρωσικές εταιρείες ενέργειας και στα στελέχη τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. 24.

Η Kingdom Holding Company επένδυσε τον Φεβρουάριο στην Gazprom και τη Roseneft αξίας 1,37 δισ. ριάλ (365 εκατ. δολ.) και 196 εκατ. ριάλ (52 εκατ. δολ.) αντίστοιχα.

Η εταιρεία επένδυσε επίσης 410 εκατ. ριάλ (109 εκατ. δολ.) σε αποδείξεις αποθετηρίου της Lukoil στις ΗΠΑ μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή ως μέρος μιας μακροσκελούςς ανακοίνωσης πρόσφατων επενδύσεων. Δεν έδωσε κανένα λόγο για καμία από τις συγκεκριμένες επενδύσεις της.

Η Kingdom Holding Company, η οποία ανήκει κατά 17% στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας με πρόεδρο τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δεν είχε αποκαλύψει στο παρελθόν τις λεπτομέρειες των επενδύσεών της.

Ο πρίγκιπας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ αναδείχθηκε «διεθνής παίκτης» αφού έκανε μία μεγάλη επιτυχημένη επένδυση στη Citigroup τη δεκαετία του 1990 και ήταν πρώτος επενδυτής στην Apple Inc.

Ο πρίγκιπας έχει επίσης κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επενδύοντας σε εταιρείες όπως η Uber Technologies Inc ή το Twitter.

Το επενδυτικό στυλ του Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ έχει επικεντρωθεί σε νέες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρες, αλλά ενέχουν ρίσκο, καθώς και σε υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε μια πηγή με γνώση των επιχειρήσεων της Kingdom τον Ιούνιο.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ηγούνται της ομάδας OPEC+, μιας συμμαχίας που δημιουργήθηκε το 2017 μεταξύ του Οργανισμού των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων παραγωγών.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Κόλπου προσπάθησαν μέχρι στιγμής να διατηρήσουν, όπως λένε, ουδέτερη θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, απογοητεύοντας ορισμένους δυτικούς αξιωματούχους που προσπάθησαν να απομονώσουν τη Ρωσία λόγω της εισβολής.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις