Όλες οι ομάδες πλην ΕΛΚ συμφωνούν στο Προεδρείο να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια και να επισκεφτεί την Αθήνα αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών για να συμβάλλει στην έρευνα των ελληνικών αρχών.

Δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)και προσωπικά του επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας Μ. Βέμπερ, να περάσει «μαλακά» το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία ώστε να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια, αλλά και αντιπροσωπεία του να επισκεφτεί την Ελλάδα και να συμβάλλει στην έρευνα για την επιχείρηση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη (μην ξεχνάμε ότι ήταν και παραμένει ευρωβουλευτής) από το παράνομο λογισμικό Predator.

Στην πλειοψηφία που σχηματίστηκε συμμετέχουν οι σοσιαλιστές, η αριστερά, οι πράσινοι, το RenewEurope που ανήκει και το κόμμα Μακρόν, αλλά και η δεξιά ομάδα που μετέχουν και οι Πολωνοί, οι οποίοι βρίσκουν «ανοιχτό» το ΕΛΚ στο θέμα και θέλουν να το στριμώξουν!

Τώρα γιατί το ΕΛΚ δεν συμφωνεί; Προστατεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η ΝΔ είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο εσωτερικό του, ενώ και ο Μ. Βέμπερ έχει άριστη σχέση με τον έλληνα πρωθυπουργό-αλλά και τον έλληνα αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά…

Β. Σκ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις