Έρευνα ΑΔΑΕ για υποκλοπές: Και το δούλεμα συνεχίζεται…

48

 

Με μικτά συναισθήματα υποδέχθηκαν οι πολίτες, τη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΔΑΕ για τους ελέγχους στην ΕΥΠ, αλλά και σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπως η ΔΑΕΒ και η ΔΙΔΑΠ – που διαθέτουν και αυτές συστήματα επισυνδέσεων – σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πολλοί υποστηρίζουν -σωστά- πως η ΑΔΑΕ άργησε πολύ να ξεκινήσει τον έλεγχο για το σκάνδαλο το οποίο «μετράει» σχεδόν ένα μήνα, και εκφράζουν εύλογες απορίες σχετικά με τις τεχνικές της δυνατότητες και γνώσεις να ελέγξει τις «high tech» υπηρεσίες ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ.

Και εδώ γεννούνται πολλά ερωτήματα για το “έργο” στην έρευνα  που θα επιτελέσει η ΑΔΑΕ,  αφού όπως δήλωσε ο πρόεδρός της κ Χρήστος Ράμμος στον πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκο Βελόπουλο,  δεν διαθέτει προσωπικό και εργαλεία για να προβεί σε παρόμοιους ελέγχους,  παρά λειτουργεί  μόνο,  “για να διασφαλίσει τη θεσμική λειτουργία των υπηρεσιών!”

Κυριάκος Βελόπουλος - Βικιπαίδεια

 

Προβληματισμός για την προαναγγελία ελέγχου από την ΑΔΑΕ

Επίσης είναι γεγονός, το ότι η ΑΔΑΕ ανακοίνωσε πομπωδώς πως θα ξεκινήσει έλεγχο,  δεν σημαίνει ότι «στριμώχνει» την κυβέρνηση, καθώς αν η έρευνα δεν καταλήξει πουθενά θα έχει χρησιμεύσει ως «βαλβίδα εκτόνωσης», ενώ θα δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση, την  ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. να παρουσιαστούν «καθαρές» από οποιαδήποτε πιθανή σκιά και υποψία, αλλά και η ΑΔΑΕ θα μπορεί να πει «ορίστε τη δουλειά μας την κάναμε.»

Πουθενά δε στον κόσμο δεν προαναγγέλλονται οι όποιοι έλεγχοι. Ήδη σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα περί “καταστροφής αρχείων” που άρχισε από εχθές,  από υπαλλήλους της ΕΥΠ και του ΚΕΤΥΑΚ, παρά του ότι ανέλαβε νέος διοικητής,  ως θεματοφύλακας των διαδικασιών και νόμων του κράτους.

Ο έλεγχος της ΑΔΑΕ της 21ης Ιουλίου και τα αποτελέσματά του
Προβληματισμός, και ορθώς υπάρχει στην κοινή γνώμη και όχι μόνο, για την ανακοίνωση νέου ελέγχου στην ΕΥΠ και ΔΙΔΑΠ,  αφού ήδη η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) στις 21 Ιουλίου, είχε εκδώσει πόρισμα, στο οποίο ανέφερε ότι διενήργησε έλεγχο στην ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ αλλά και τις εταιρείες INTELLEXA και KRIKEL, χωρίς να εντοπίσει οτιδήποτε μεμπτό. 
Δηλαδή η ΑΔΑΕ,  αυτό που δεν βρήκε στις 21 Ιουλίου, θα το βρει τώρα ;

 

Υπουργείο προστασίας του Πολίτη

«Θεσμικά προβλεπόμενους» και «απολύτως καλοδεχούμενους» χαρακτηρίζουν τους ελέγχους της ΑΔΑΕ σε δύο υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. – ΔΙΔΑΠ & ΔΑΕΒ – κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες» | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Να σημειώσουμε ότι οι «ανεξάρτητες αρχές» δεν είναι διευκρινισμένο τι ακριβώς ρόλο παίζουν και αν εξυπηρετούν συμφέροντα στην Ελλάδα.

Είναι όμως σίγουρο πως πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δανειστές, ως παράλληλα με το κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση, ελεγκτικά όργανα.

 

“Άνθρακες ο θησαυρός” λοιπόν,  αφού πρόκειται για ακόμη ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης, με μια ΑΔΑΕ ευνουχισμένη, δίχως δυνατότητες,  και με τους πράκτορες της ΕΥΠ και του ΚΕΤΥΑΚ από εχθές,  να καταστρέφουν αρχεία!!!

Στέφανος Παπαδόπουλος

φωτό:pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like