Τι δείχνει η … «δεύτερη βολή» της Όλγας Κεφαλογιάννη κατά της κυβέρνησης μέσα σε λίγες μέρες.

Την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα καταδεικνύει η Όλγα Κεφαλογιάννη καταδεικνύει η «δεύτερη βολή» που εξαπέλυσε μέσα σε λίγες ημέρες με αφορμή το διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Η πρώην υπουργός δεν πρόκειται να βγει στο αντάρτικο, κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρόκειται και να σιωπήσει, σε πράξεις και παραλείψεις που είναι αντίθετες ή και προσβάλλουν τις αρχές της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όπως πχ να προαχθεί σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου μια δικαστικός που είχε μειοψηφίσει στο δικαστήριο πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Στο σκεπτικό, μάλιστα που συνέταξε, δικαιολογούσε ουσιαστικά τις απόψεις του συγγραφέα στο θέμα!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, μάλιστα, περίμενε να αντιδράσει μετά την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου για το θέμα, ώστε να μη δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να την κατηγορήσει για εσωκομματική αντιπολίτευση

Διαφοροποιήσεις, άλλωστε, από την επίσημη γραμμή του κόμματος έχει κάνει ως απλός βουλευτής ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κορυφαία αυτή της καταψήφισης του Προκόπη Παυλόπουλου για τα θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χτίζοντας το προφίλ του και την εναλλακτική του πλατφόρμα για τη διεκδίκηση του προέδρου του κόμματος.

«Είμαι βουλευτής, είμαι στέλεχος της ΝΔ και συνεπώς είμαι θεματοφύλακας των αρχών και των αξιών της παράταξής μου. Συνεπώς σε ότι τις θίγει θα διαφοροποιούμαι, χωρίς να κάνω κακό στο κόμμα μου» συνηθίζει να λέει η Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνομιλητές της.

Β. Σκ.

ieidiseis.gr

Eurokinissi | Χρήστος Μπόνης

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις