Ο Γιάννης Οικονόμου έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του.

Η ομάδα που διαμορφώνει όσα εκφωνεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την πάτησε στην απάντηση για την απόπειρα τηλεφωνικής παγίδευσης του Χρήστου Σπίρτζη, με το Predator.

Προσπαθώντας να προστατεύσει την κυβέρνηση, σε σχέση με το συγκεκριμένο λογισμικό, την ενοχοποίησε.

Ο Γιάννης Οικονόμου έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Οι ειρωνείες και οι κουτοπονηριές σε υποθέσεις παραβίασης θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, λειτουργούν ως αυτοχαρακτηρισμοί.

Αναφέρθηκε δηκτικά σε «διαβολική σύμπτωση», συνέστησε στους πολίτες που έχουν υποψίες για αντίστοιχη παγίδευση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όπως ο Σπίρτζης, και επανέλαβε ότι «η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά».

Ακόμη και αν δεχθούμε αυτά που λεει ο πορτ παρόλ της, η κυβέρνηση εκτίθεται για έναν απλό λόγο: δεν κανει το παραμικρό για να εντοπίσει ένα παράνομο «προϊόν» και να στείλει στη Δικαιοσύνη όσους το εμπορεύονται, ή το χρησιμοποιούν.

Προφανώς έχει υπόψη της τις πληροφορίες ότι η εταιρία που πλασάρει αυτό το λογισμικό, έχει 35 πελάτες στην Ελλάδα.

Ακόμη και αν η ίδια, ή κάποιος φίλος της, δεν βρίσκεται ανάμεσά τους, είναι υποχρεωμένη να ερευνήσει ποιοι είναι και για ποιους το ενεργοποιούν.

Αν πράγματι καμία σχέση δεν υπάρχει με την κυβέρνηση, δεν όφειλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν για να προστατεύσουν μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου που καταγγέλλει την παρακολούθησή του;

Αντί ο Οικονόμου να υποβαθμίζει την καταγγελία και ο Πρωθυπουργός να κανει φτηνή πλακίτσα του τυπου: «σαν έτοιμος από καιρό…».

Σαν έτοιμος ο Σπίρτζης να παρακολουθηθεί ή ο ίδιος να τον παρακολουθήσει;

Αυτή η συμπεριφορά παραπέμπει στις πληροφορίες ότι υπήρξε επαφή του Δημητριάδη με πρόσωπα σχετιζόμενα με την εταιρία που κατέχει το παράνομο λογισμικό.

Κατατέθηκε στη αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και ενδεχομένως θα μεταφερθεί και στην ολομέλεια τη Δευτέρα.

Αν όντως ο αποπεμφθείς -υποτίθεται- είχε εμπλοκή, παρ’ότι το διέψευσε και απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, δεν την είχε ως πρόσωπο. Ήταν κυβερνητικός αξιωματούχο , με ρόλο στην ΕΥΠ.

Από όπου και αν το πιάσουμε στο ίδιο σημείο καταλήγουμε: Το παρακράτος οργανώνει παρακολουθήσεις πολιτικών αντίπαλων της κυβέρνησης και άλλων και η κυβέρνηση νομοθετεί, ώστε οι παρακολουθούμενοι να μην έχουν πρόσβαση στην ΑΔΑΕ για να προστατεύεται η ΕΥΠ.

Η χρήση του Predator συνιστά εγκληματική δράση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει την αμέτοχη, με το επιχείρημα ότι το χρησιμοποιούν ιδιώτες! Η ίδια όμως τους προστατεύει.

Από τα συμφραζόμενα του σκανδάλου αναδύεται και η διαπίστωση ότι, αν μη τι άλλο, ο Μητσοτάκης είναι σε κάτι συνεπής: στις ιδιωτικοποιήσεις.

Υποσχέθηκε να οργανώσει τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Και το έκανε…

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις