Η «επιχείρηση ομερτά» που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση οδηγεί τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης σε κοινή δράση!

Έχει το –ιδιαίτερο- πολιτικό ενδιαφέρον του.

ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ζήτησαν να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών με αφορμή και τις καταγγελίες για παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη με το Pretador.

«Επειδή προκύπτουν πρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων (π.χ. καταγγελία Χρήστου Σπίρτζη), τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με την από 29/8/2022 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώπιον της οποίας προτείνουμε να κληθούν για ακρόαση όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στις ήδη δημοσιευθείσες και υποβληθείσες προς εσάς αιτήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος» αναφέρουν συγκεκριμένα στο αίτημα που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχο αίτημα έχει καταθέσει προς τον πρόεδρο της Βουλής και το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία για τις καταγγελίες παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Πλην όμως το αίτημά του …απορρίφθηκε!

Τ. Τε.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις