Θα υπάρξει συνάντηση των δυο ανδρών, Δένδια – Τσαβούσογλου, το άμεσο διάστημα;Μπορεί η Άγκυρα να κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν κοπεί εντελώς οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δυο χωρών. Και δεν εννοούμε το μηχανισμό που έχει δημιουργήσει ο Γ. Στόλτενμπεργκ στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, αλλά και τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δυο υπουργών Εξωτερικών.

Νίκος Δένδιας και Μ. Τσαβούσογλου είχαν σε συνάντησή τους συμφωνήσει να μην δημιουργηθεί κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, όχι τουλάχιστον να είναι προγραμματισμένο από τις κυβερνήσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες της στήλης, φέρεται να είχε συζητήσει το θέμα και με τον Ταγίπ Ερντογάν σε ένα τετ α τετ που είχαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 29 Ιουνίου, με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνει αμέσως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να έχει τη σύμφωνη γνώμη του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Νίκος Δένδιας δεν δημοσιοποίησε ποτέ το γεγονός και την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας, κινούμενος θεσμικά και μη θέλοντας σε καμία περίπτωση να θίξει στο παραμικρό τον πρωθυπουργό.

Το ερώτημα είναι αν το άμεσο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών, ώστε να επαναβεβαιωθεί στην πράξη ο δίαυλος επικοινωνίας. Όπως πχ εάν θα έχουν επίσημο τετ α τετ ή έστω συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Γιατί θα είναι κρίμα και θα αποτελεί άλλη μια αρνητική εξέλιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αν χαθεί και αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας…

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις