Κριτική σε Αστυνομία και Πρυτάνεις για την καθυστέρηση στην παρέμβαση στη φοιτητική εστία Ζωγράφου.

Αργά αλλά σταθερά, όλο και περισσότεροι νουνεχείς άνθρωποι παραδέχονται τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην παρέμβαση στη φοιτητική εστία Ζωγράφου, έστω και αν ακόμα δυσκολεύονται να παραδεχθούν τις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης.

Το θέμα της καθυστέρησης θέτει και ο Άρης Αλεξάνδρου και στη στήλη του «Διατάσεις» στην «Καθημερινή» του Σαββάτου. Γράφει χαρακτηριστικά ο συνάδελφος υπό τον τίτλο «Έγκλημα και χορηγία»:

«Σε έφοδό της, η Αστυνομία ανακάλυψε ότι οι φοιτητικές εστίες είχαν καταληφθεί από τρεις συμμορίες που διακινούσαν ναρκωτικά και πραγματοποιούσαν ένοπλες ληστείες, ενώ παράλληλα απειλούσαν φοιτητές και στρατολογούσαν μέλη. Πραγματοποιήθηκαν 32 συλλήψεις, ενώ στις εστίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικά, όπλα και μερικές χιλιάδες ευρώ. Η ανάλυση της υπόθεσης ωχριά μπροστά στον έκδηλο σουρεαλισμό της: ομάδες εγκληματιών δρουν εντός του πανεπιστημιακού χώρου και το κράτος όχι απλώς δεν κάνει τίποτε καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους, αλλά τους παρέχει και φιλοξενία. Βρισκόμαστε πιασμένοι σε ένα πλέγμα κοροϊδίας και παίζουμε θέατρο μεταξύ μας: η αλήθεια είναι πως οι πρυτανικές και αστυνομικές Αρχές δεν έμαθαν χθες ότι οι πανεπιστημιακές εστίες είναι κατειλημμένες – δεν πληροφορήθηκαν τώρα ποιοι τις έχουν καταλάβει – ο κίνδυνος δεν έγινε ξαφνικά γνωστός. Η είδηση εν προκειμένω δεν είναι η έφοδος της Αστυνομίας και τα ευρήματά της, αλλά το γεγονός ότι χρειάστηκε έφοδος. Το θέμα δεν είναι η εξάρθρωση των συμμοριών, αλλά ότι οι συμμορίες δημιουργούνται, ενεργούν και συντηρούνται δημοσία δαπάνη».

ieidiseis.gr

Eurokinissi | Βασίλης Ρεμπαπής

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις