Κακές συνήθεις που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Kατ΄ επανάληψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά το συνέδριο του κόμματος, μίλησε για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ». Τονίζοντας ότι πρόκειται για «νέο κόμμα» που «άλλαξε», ήτοι λειτουργεί διαφορετικά από την παλαιά κομματική γραφειοκρατία.

Άλλαξε όμως; Γιατί ορισμένα πράγματα παραμένουν ίδια. Π.χ. ο φραξιονισμός. Η λεγόμενη «Ομπρέλα», συνεχίζει να λειτουργεί ως ξεχωριστό «μαγαζί» και όταν οι απόψεις της δεν γίνονται δεκτές στα όργανα, τις κοινοποιεί ως … διαφωνία της με την ηγεσία.

Το έκανε -με ονόματα- στο θέμα της συγκατάθεσης Τσίπρα στο αίτημα Σουηδίας-Φιλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οι περισσότεροι έχουν τοποθετηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλους στη Βουλή και στο κόμμα. Διαφώνησαν δημόσια, σε μια ευαίσθητη πολιτική περίοδο και δεν είχαν καμία συνέπεια.

Τι ακριβώς άλλαξε ;

Με αυτούς θα συγκροτήσει κυβέρνηση; Που θα βγάζουν ανακοινώσεις διαφωνίας μετά τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου; Όπως έκανε ο Λαφαζάνης στην πρώτη κυβέρνησή του;

Υ.Γ.: Σε ανάλογη περίπτωση το 1997 ο Κώστας Καραμανλής απομάκρυνε από τη ΝΔ τέσσερα κορυφαία στελέχη που διαφώνησαν με απόφασή του. Ήταν η πραγματική πράξη ανάδειξής του στην ηγεσία…

Γ.Λ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις