Άνω κάτω η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με τον Ανδρέα Πάτση – Αγωνία για τα μελλούμενα.

Γκρίνια, αγωνία και νευρικότητα έχει καταλάβει για μία ακόμη φορά τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία, μόλις άρχισε να ξαναβρίσκει τον προεκλογικό της βηματισμό μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, «σκόνταψε» στο νέο σκάνδαλο της υπόθεσης Πάτση, η οποία, όσο περνούν οι μέρες, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι επιφανειακή, ούτε αφορά αποκλειστικά τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών, αλλά πιο σύνθετη.

Και σίγουρα δεν κλείνει με τη διαγραφή του πρώην γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος, μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων μπαίνει στη «μέγγενη» της δικαιοσύνης και της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής. Στοιχείο, που μπορεί να τον οδηγήσει όχι μόνο εκτός βουλής, αλλά και ενδεχομένως στο σκαμνί του Δικαστηρίου.

 

Ορυμαγδός αποκαλύψεων για Πάτση

Ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων που διαδέχονται η μία την άλλη, για το εύρος και το βάθος των επιχειρηματικών δράσεων του Ανδρέα Πάτση αλλά και για τις διακλαδώσεις αυτών με κρατικούς φορείς και αξιωματούχους, έχουν θορυβήσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κάποιοι εκ των οποίων, εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι για τα καθυστερημένα ανακλαστικά εκ μέρους της κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, αν και διαχώρισε τον πρωθυπουργό από την υπόθεση, σε συνέντευξή της (ΣΚΑΙ), είπε μεταξύ άλλων: «Δεν τον ξέρει τον Μητσοτάκη ο Πάτσης, δεν υπάρχει θέμα. Μπορούσε να είναι στα ψηφοδέλτια, από την ώρα που θα σταματούσε κάθε είδους τέτοια δραστηριότητα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Θα μπορούσε να επιλέξει τη δόξα, για να το πω ωμά, και όχι τα χρήματα. Από την ώρα που αυτό δεν έγινε, ναι με καθυστέρηση, έχουν δίκιο αυτοί που μας κατηγορούν για αυτό», είπε.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν σκοπεύει να «μείνει με σταυρωμένα χέρια» μετά τη διαγραφή του.

Χθες, μάλιστα, θέλησε να εκθέσει τον ίδιον τον πρωθυπουργό, «αποκαλύπτοντας» κατά τη διάρκεια συνέντευξή του (Σκάϊ) ότι την πρώτη δήλωση, με την οποία έκανε λόγο για συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος κάθε ευθύνη, την έγραψε καθ υπόδειξη του Μαξίμου και συγκεκριμένα του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Οικονόμου.

Βεβαίως, ο κ. Πάτσης, θα έχει άλλα τρεχάματα το επόμενο διάστημα, καθώς μετά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, πολλοί είναι οι πρώην συνάδελφοί του από τη ΝΔ που θεωρούν ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αργά ή γρήγορα, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και για την παραβίαση του ασυμβιβάστου. Και βεβαίως, μείζον ζήτημα για τον ίδιον αλλά και για την κυβέρνηση είναι και οι συμβάσεις με τα ΕΛΤΑ.

Η πλειονότητα των γαλάζιων βουλευτών εμφανίζεται εξοργισμένη για την υπόθεση Πάτση. Πάρα πολλοί μάλιστα εκφράζουν ανοικτά την αγωνία τους για τον αντίκτυπο που θα έχει η υπόθεση αυτή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση εκτιμώντας ότι λόγω της ευαίσθητης «φύσης» της, ενδεχομένως να κοστίσει περισσότερο στην παράταξη της ΝΔ γιατί «διεγείρει» τα ανακλαστικά της κοινωνίας, την ώρα που αυτή αναμετράται με την ακρίβεια, τα «κόκκινα δάνεια» και τις αυξήσεις στα πάντα.

Κάποιοι, μάλιστα, από τους γαλάζιους βουλευτές, εμφανίζονται εξοργισμένοι με την αντίδραση του ίδιου του πρώην συναδέλφου τους, ο οποίος, με τις δηλώσεις του, καλλιεργεί την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν δουλειές και πλουτίζουν.

Αυτό, ωστόσο, που τροφοδοτεί τη μεγαλύτερη αγωνία είναι αν και τι μπορεί να υπάρχει ακόμα κάτω από αυτή τη δυσώδη ιστορία. Και βεβαίως, γιατί, ενώ οι δραστηριότητές του ήταν γνωστές εδώ και τρία χρόνια, δεν ελήφθη καμία μέριμνα και αν και γιατί προχώρησε τώρα στη διαγραφή του το Μέγαρο Μαξίμου και όχι όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης, με βάση δημοσιεύματα, κατέθεταν ερωτήσεις για τις δραστηριότητες Πάτση (οι οποίες έμεναν αναπάντητες).

Και όπως λένε, όσο περνούν οι μέρες, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι κάτω από το «καπάκι», υπάρχει μπόλικο «ψωμί».

news247.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις