Νευρικότητα, αγωνία και απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου για τις υποκλοπές και την «άμυνα» για την υπόθεση Φλώρου.

Με επικοινωνιακές κινήσεις, όπως αυτή της χθεσινής, κοινής παρουσίας του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας σε κομματική εκδήλωση, προσπαθεί το Μέγαρο Μαξίμου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την παρακολούθηση, επί έναν χρόνο, του τότε υπουργού Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο, ωστόσο, επικρατεί μεγάλη νευρικότητα αλλά και αγωνία για τις επόμενες αποκαλύψεις, που όπως όλοι φοβούνται, πιθανόν θα αφορούν στην παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου. Ενδεχόμενο, που αν επιβεβαιωθεί, είναι προφανές ότι αναβαθμίζει σημαντικά τον βαθμό πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να σχεδιαστούν οι τρόποι αντίδρασης, ιδιαίτερα στο παραπάνω σενάριο, το οποίο και σχεδόν προεξοφλείται.

Κατά τις ίδιες πηγές, μεταξύ των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου καταγράφηκε αμηχανία ως προς τα επόμενα βήματα. Κάποιοι επέμειναν ότι η μόνη λύση είναι το σύστημα «man to man»: Να ενταθούν, δηλαδή, οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επί των κυβερνητικών ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Βήμα της Κυριακής, είχε ρεπορτάζ για επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου επί ΣΥΡΙΖΑ στο Ισραήλ για να διευρευνήσουν πιθανή αγορά του παράνομου λογισμικού Pegasus. Και οι ίδιοι, πάντως, παραδέχονταν ότι δεν πρόκειται για ανάλογης πολιτικής βαρύτητας αποκαλύψεις, αφού η μία πληροφορία αφορά προθέσεις και οι άλλες, πράξεις.

 

«Να βγει ο Μητσοτάκης από το κάδρο»

Αλλοι, εκτιμούσαν ότι, παρά τους εύλογους κινδύνους που εγκυμονεί, θα πρέπει να αναδειχθεί με ένταση η ύπαρξη παρακέντρων στο εσωτερικό της ΕΥΠ, το οποίο εφοδιάζει με στοιχεία το αντίπαλο στρατόπεδο και ΜΜΕ. Στοιχείο, που ενσωματώθηκε στη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιανν. Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων, είπε ότι «κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό “κασετών».

Στην ίδια δήλωση, ωστόσο, ήταν ευδιάκριτη δια γυμνού οφθαλμού και η στροφή στην κυβερνητική γραμμή από τα μυθεύματα στην έμμεση παραδοχή των παρακολουθήσεων, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την πατρίδα.

Αυτή είναι πλέον η βασική στόχευση του κυβερνητικού επιτελείου. Να βγει, δηλαδή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το κάδρο των παρακολουθήσεων. Κάτι που πάντως, όπως παραδέχονται άπαντες στην κυβερνητική πλειοψηφία, δεν είναι ρεαλιστικό, αφού ήταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών επικρατεί μεγάλη νευρικότητα, αλλά και αγωνία για το πως θα αντιδράσουν, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, οι οποίοι κατέστησαν με τον πλέον καθαρό τρόπο σαφές ότι αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση προέβαινε σε παρακολουθήσεις, τότε η κατάσταση αλλάζει. Το ίδιο και οι μετέπειτα χειρισμοί.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις