Σε απόλυτη σύγχυση φαίνεται ότι βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να βρει μία «γραμμή» (και) απέναντι στην υπόθεση με πρωταγωνίστρια την Εύα Καϊλή, η οποία, όπως φαίνεται καθιστά πλέον ανέφικτη πιθανή συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και ουδείς ξέρει τί «ουρές» μπορεί να έχει, αφήνει τώρα ανοικτό το ενδεχόμενο η σύλληψη της Ευρωβουλευτού να συνδέεται με την παρακολούθηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη. Το κάνει όμως με μισόλογα και υπαινικτικές αναφορές, προφανώς αντιλαμβανόμενο τους κινδύνους που απορρέουν από μία τέτοια σύνδεση.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιανν. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, άφησε τις χθεσινές αιχμές, δέχθηκε σωρεία ερωτημάτων.

Τί είπε ο κ. Οικονόμου; Ότι «δεν γνωρίζουμε και ποιον τρόπο χρησιμοποίησαν οι βελγικές Αρχές για να φτάσουν στη διαλεύκανση και την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, και το λέω αυτό γιατί έχει γίνει πολλή συζήτηση στην Ελλάδα, για το κατά πόσο πολιτικά πρόσωπα -βεβαίως με πολύ αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες- ευρωβουλευτές, θα μπορούν να είναι ή να μην είναι ελεγχόμενοι σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές τους παρακολουθήσεις με νόμιμο τρόπο. Θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι μέσα μεταχειρίστηκαν οι βελγικές Αρχές και να ξανά αξιολογήσουμε λίγο, να ξαναζυγίσουμε τα όσα ακούστηκαν στον δημόσιο διάλογο. Επαναλαμβάνω: Πάντοτε υπό την οπτική πολύ αυστηρών θεσμικών φίλτρων, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα».

Αυτό που πιθανότατα δεν έγινε άμεσα αντιληπτό από το Μαξίμου είναι ότι η παραπάνω τοποθέτηση αυξάνει σημαντικά τα ερωτήματα γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Πχ:

  • Εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να παρακολουθείτο για λόγους ανάλογους με τους αυτούς που οδήγησαν τις βελγικές αρχές στην κράτηση της Εύας Καϊλή; “ Όχι, δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Απλώς λέω ότι εδώ έχουμε ένα οξύμωρο. Αλλά, επειδή οφείλουμε να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι και ακριβείς, η Κυβέρνηση αυτή ποτέ δεν κάνει ούτε συνειρμούς ούτε βγάζει συμπεράσματα μέσα από αυθαίρετους ισχυρισμούς. Πάντοτε ζυγίζουμε τα γεγονότα και τοποθετούμαστε με βάση αυτά” αρκέστηκε να απαντήσει ο κ. Οικονόμου.
  • Γιατί η κυβέρνηση μνημονεύει το ενδεχόμενο οι βελγικές αρχές να έκαναν νόμιμες παρακολουθήσεις –κάτι που, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Βρυξέλλες – για να αποκαλύψουν ένα σκάνδαλο δωροδοκίας; Μπορεί να εικάσει κάποιος ότι σχετίζεται η αναφορά με την παρακολούθηση, επί έναν χρόνο, του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Βεβαίως, η έλλειψη στιβαρής και πειστικής γραμμής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι το μικρότερο από τα προβλήματα με τα οποία είναι πιθανό να βρεθεί από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Μέγαρο Μαξίμου, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν με στοιχεία για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου.

Άλλωστε, από κανέναν δεν πέρασε απαρατήρητη η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου ο οποίος, αφού προκλήθηκε από τον Γ. Ραγκούση να πάρει θέση στη βουλή, αρκέστηκε να απαντήσει: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ξέρετε. Μπορεί αύριο σε μία λίστα ακόμη δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα, να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις», είπε.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις