Η Εισαγγελία της Αθήνας που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, ομολογεί ότι δεν ενημερώθηκε καν για το δημοσίευμα του Documento

Την ώρα που η Εισαγγελία του Βελγίου ενήργησε αστραπιαία αναφορικά με το Qatar Gate, δεν θα έλεγε κανείς ότι η ελληνική αντίστοιχη τη μιμείται.

Η Εισαγγελία της Αθήνας που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, ομολογεί ότι δεν ενημερώθηκε καν για το δημοσίευμα με τα αποδεικτικά στοιχεία από την παρακολούθηση του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον κωδικό 5046c μέσω την ΕΥΠ, που έφερε στο φως η εφημερίδα Documento.

Η είδηση προέκυψε το πρωί της Τετάρτης όταν ο εκδότης του Documento, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο, για να ενημερώσει για πληροφορίες που διαρρέουν και εμφανίζουν την Δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά εργαλειοποιημένη και χρησιμοποιούμενη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συναντήθηκε με την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου στην οποία είπε ότι από το Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αποδεχόμενος την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, προδίκασε ότι αυτή έγινε από «ρυπαρά δίκτυα» που διοχετεύουν τα στοιχεία στο Documento. Σήμερα, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, με άρθρο του ο Ηλίας Κανέλλης, εμφανίζει και πάλι την ΕΥΠ ως πιθανή αθώα των παρακολουθήσεων και καταδεικνύει τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα ως κατόχους παράνομου υλικού παράνομης παρακολούθησης. Όλες αυτές οι διαδικασίες επικοινωνιακής προετοιμασίας της κοινής γνώμης οι οποίες συνδυάζονται με το αίτημα της Εισαγγελίας προς την ΕΥΠ για να απαντήσει αν γίνονταν υποκλοπές, είναι ανησυχητικές. «Πέρα από τα δημοσιεύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης, «υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει μια απάντηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στα αρχεία της τέτοιες παρακολουθήσεις. Με την απάντηση αυτή η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει μια νέα ¨σκευωρία Novartis” εντάσσοντας πάλι στο βρόμικο παιχνίδι τη Δικαιοσύνη. Γιατί η Εισαγγελία απευθύνει αίτημα να απαντήσει η ΕΥΠ η οποία είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη για παράνομες πράξεις και δεν κάνει αίτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν ήταν υπό παρακολούθηση ο αριθμός του Κωστή Χατζηδάκη;»

Στο σημείο αυτό η Εισαγγελέας Τριανταφύλλου διαβεβαίωσε για την ανεξαρτησία της έρευνας και είπε πως δεν μπορεί να κάνει αίτημα στον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας γιατί δεν ξέρει ποια τηλέφωνα ήταν σε παρακολούθηση. Ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσαν έκπληκτοι γι’ αυτή την απάντηση, λέγοντας ότι τα τηλέφωνα αυτά έχουν δημοσιευτεί στη εφημερίδα Documento αλλά και στο site της εφημερίδας, με καλυμμένα τα τελευταία ψηφία για ευνόητους λόγους. Άρα στην πραγματικότητα είναι γνωστά αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ερωτηθεί η εφημερίδα.

Στο σημείο αυτό η Εισαγγελέας απάντησε ότι δεν έχει δει τα σχετικά δημοσιεύματα. Δηλαδή οι Εισαγγελείς που κάνουν τη σημαντικότερη έρευνα αυτή τη στιγμή στη χώρα, δεν είδαν το δημοσίευμα το οποίο περιείχε τα αποδεικτικά στοιχεία των παρακολουθήσεων που οι ίδιοι ζητούσαν και για τα οποία υπήρξαν δεκάδες άλλα δημοσιεύματα και πολιτικές δηλώσεις. Τα στοιχεία τα έχει δει όλη η Ελλάδα αλλά όχι η αρμόδια Εισαγγελέας. Οι εισαγγελείς δηλαδή ομολογούν (αν πραγματικά είναι αλήθεια και όχι προσχηματικό) ότι η έρευνα αποτελεί μια τυπική και όχι ουσιαστική διαδικασία κατά την οποία πρέπει να ερευνούν για να περαιώνονται συμβατικές απαιτήσεις.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, θύμισε στην Εισαγγελέα, ότι στο παρελθόν, όταν η ΕΥΠ βρέθηκε υπό έλεγχο, κλιμάκια της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, έκαναν επιτόπια έρευνα και κατάσχεση εγγράφων. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σήμερα και για την ΕΥΠ για τους παρόχους αφού πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ακόμη και συνταγματική εκτροπή.

Μπροστά στην αποστομωτική ομολογία της Εισαγγελέως περί μη ενημέρωσής της, ο Κώστας Βαξεβάνης είπε ότι κατά την άποψή του επιβεβαιώνεται ότι επιχειρείται και πάλι η χρήση της Δικαιοσύνης για βρόμικους πολιτικούς σκοπούς και δεν θα επιτρέψει ως πολίτης και δημοσιογράφος, να κατρακυλήσει η χώρα σε μια ακόμη περιπέτεια.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της δημοσιοποίησης όσων προέκυψαν από τη συνάντηση με την Εισαγγελία. Δεν είναι τυχαίο, ότι η έρευνα στις εταιρείες που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με το Predator, έγινε την Τρίτη, εννιά μήνες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις. Όπως δε δημοσιεύει η Καθημερινή, στις έρευνες αυτές, βρέθηκαν σπασμένες καρέκλες, ενώ ένα από τα κτήρια όχι μόνο δεν είχε ενοίκους, αλλά ήταν υπό ανακατασκευή.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις