Διεθνώς ρεζίλι γίνεται για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιχειρεί πάση θυσία να αποσιωπήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μετά τη μήνυση του Γιώργου Κύρτσου κατά Κοντολέων, Βλάχου, Γεωργακοπούλου, καθώς και κατά κάθε άλλου υπαίτιου προσώπου, ο επικεφαλής της ομάδας των 103 ευρωβουλευτών του RenewEurope, Στέφαν Σεζουρνέ, με ανάρτησή του στο Twitter καλεί την ελληνική δικαιοσύνη και τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διερευνήσουν πλήρως την παρακολούθηση του Έλληνα ευρωβουλευτή.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του τονίζει: «Η υποκλοπή του ευρωβουλευτή μας Γιώργου Κύρτσου είναι βαθιά ανησυχητική» και συνεχίζει:«Η ελληνική δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να το διερευνήσουν πλήρως. Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση των δικαιωμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

Stéphane Séjourné
@steph_sejourne
The wiretapping of our MEP @GiorgosKyrtsos is deeply disturbing. The Greek judiciary and independent authorities need to fully investigate this. No EU country can tolerate such violation of the rights of the democratic opposition.
Γιώργος Κύρτσος
@GiorgosKyrtsos
Ξεκινάω σήμερα την υποβολή μηνύσεων σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου-που τεκμηρίωσε η ΑΔΑΕ- επειδή είμαι..κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Η στάση της Δικαιοσύνης θα δείξει αν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου η επιστρέψαμε σε άλλες καταστάσεις.

Σε αυτό το μήκος κύματος, μετά την παρέμβαση του Σεζουρνέ ο Γιώργος Κύρτσος επισημαίνει πως είναι η «πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση» μετά την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ ότι τον παρακολουθούσαν.

«Η πρώτη ευρωπαϊκή παρέμβαση, μετά την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ των σε βάρος μου υποκλοπών, ήλθε από ton Στεφάν Σεζουρνέ που ηγείται της ομάδας των 103 ευρωβουλευτών του RenewEurope. Καταδίκασε τις σε βάρος μου μεθοδεύσεις, κάλεσε την ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε κάθαρση», ανέφερε.

Γιώργος Κύρτσος
@GiorgosKyrtsos
Η πρώτη ευρωπαϊκή παρέμβαση, μετά την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ των σε βάρος μου υποκλοπών, ήλθε από @steph_sejourne που ηγείται της ομάδας των 103 ευρωβουλευτών του @RenewEurope Καταδίκασε τις σε βάρος μου μεθοδεύσεις, κάλεσε την ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε κάθαρση.

πηγή

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις