Σε περιδίνηση το Μαξίμου. Αποκαλεί «ρυπαρούς» και προκαλεί εκείνους που κρατούν μυστικά και ντοκουμέντα για τις υποκλοπές, και μπορούν να αποδείξουν πώς έβλεπε ο «Αρχηγός» τα ευρήματα των υποκλοπών.

Μετά την αποκάλυψη των κωδικών παρακολούθησης του υπουργού Χατζηδάκη και του στρατηγού Φλώρου, η κυβέρνηση κάνει λόγο για «ρυπαρά δίκτυα» που υποτίθεται τροφοδοτούν τον Αλέξη Τσίπρα με στοιχεία που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών και εκείνος με την σειρά του τα διοχετεύει στον Βαξεβάνη και το Documento. Στοιχεία που ωστόσο δεν διαψεύδονται αφού είναι πραγματικά!

Απορία: – Πώς γνωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου το σχεδιάγραμμα «τροφοδοσίας» των πληροφοριών; Πώς υποτίθεται διακινούνται τα στοιχεία από το «ρυπαρό» δίκτυο προς τον Τσίπρα και από εκείνον στον Βαξεβάνη Δηλαδή η κυβέρνηση ομολογεί ότι παρακολουθεί ακόμη με κακόβουλο λογισμικό ή και δια ζώσης με τον πατροπαράδοτο τρόπο όπως συνέβη πρόσφατα με τον Τέλλογλου;

Στην αρχή των αποκαλύψεων του Documento η κυβέρνηση υποστήριζε ότι πρόκειται για στοιχεία χωρίς καμία απόδειξη! Στην πορεία, όταν ήρθαν και οι αποδείξεις με την αποκάλυψη των κωδικών της ΕΥΠ των «στόχων» Κωστή Χατζιδάκη και Κωνσταντίνου Φλώρου, η κυβερνητική υπερασπιστική γραμμή επικεντρώθηκε στην φράση κλειδί «ρυπαρά κέντρα» που υποτίθεται ότι δρουν ανεξέλεγκτα εντός της υπηρεσίας!

Ο χαρακτηρισμός είναι βαρύτατος και ενδεχομένως προκαλέσει περεταίρω παρενέργειες στον κυβερνητικό σχηματισμό. Όσο η κυβέρνηση δεν προσδιορίζει τα «ρυπαρά δίκτυα» προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση στο εσωτερικό της.

– Χαρακτηρίζει «ρυπαρό» το δίκτυο με το οποίο συνεργάζονταν επί σειρά ετών προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης και του παρείχαν πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό για τους «στόχους» που εκείνος έθετε κάθε φορά; Ή μήπως χαρακτηρίζουν «ρυπαρό δίκτυο» τους συνεργάτες των πρώην συνεργατών του κ.πρωθυπουργού, δηλαδή τους εκτελεστικούς, τους «αρμούς» της ΕΥΠ;

Σίγουρα τα «δίκτυα» της «δεσποινίδος Κατεχάκη» δεν απαρτίζονται από ιεραποστόλους, «παιδιά της πιάτσας» είναι που έχουν δει πολλά τα μάτια τους και έχουν ακούσει περισσότερα τα αφτιά τους. Αυτοί οι επαγγελματίες ωτακουστές έχουν τους δικούς τους κώδικες ηθικής και δεν αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τον οποιοδήποτε με την εφήμερη δύναμη της εξουσίας να τους μετατρέπει σε κλοτσοσκούφι και να τους αποκαλεί «ρυπαρούς». Είναι πολύ εύκολο για τα συγκεκριμένα «δίκτυα» να αποδείξουν ότι «ρυπαρή» είναι η ίδια η κυβέρνηση και προσωπικά εκείνος που είχε το γενικό πρόσταγμα των παρακολουθήσεων.

Τα δίκτυα αυτά έχουν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να τινάξουν το σύστημα στον αέρα και να διαμελίσουν την κυβέρνηση επιφέροντας καίριο πλήγμα προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Για παράδειγμα στις 2 Νοεμβρίου 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε: «Υπάρχει Έλληνας που μπορεί να πιστέψει ότι στον ελεύθερο χρόνο μου θα μπορούσα να παρακολουθώ τους υπουργούς μου; Είναι δυνατόν να μιλάω με τους υπουργούς στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα να μπαίνω σ έναν υπολογιστή και να παρακολουθώ, με κάποιον τρόπο, τις συνομιλίες των υπουργών μου και των συζύγων τους και να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς καμία απόδειξη».

Καταρχάς οι 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές! Ωστόσο εάν αυτά τα δίκτυα που σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου τα προκαλεί και τα χαρακτηρίζει «ρυπαρά», μπορούν και αποδείξουν με φωτογραφικά ντοκουμέντα ότι ο πρωθυπουργός έπραττε αυτό που ακριβώς ισχυρίζονταν ότι δεν έκανε, ότι δηλαδή έβλεπε μέσω υπολογιστή τα ευρήματα από τις παρακολουθήσεις των υπουργών του, θα πρόκειται ή όχι για «Mitsotakis Gate» ;

Επομένως «ρυπαρά» δεν είναι τα δίκτυα αλλά οι εντολείς τους. Ρυπαρός είναι ο έχων την δύναμη της εξουσίας που ενεργοποιεί και χρησιμοποιεί τα κρατικά δίκτυα για να μετράει τον βαθμό εμπιστοσύνης υπουργών και συνεργατών του. «Ρυπαρός» είναι ο εθισμένος στις παρακολουθήσεις που ως αρρωστημένος μπανιστηρτζής δέχεται να δει ακόμη και καυτά video XXX με πρωταγωνιστές συνεργάτες του.

 

Επιχείρηση φίμωσης

Πέντε μήνες από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπόρεσε να ελέγξει τις εξελίξεις αλλά ασθμαίνουσα τρέχει πίσω από αυτές.

Αρχικά πίστευε ότι δεν θα προκύψουν στοιχεία και αποδείξεις. Στην πορεία προέκυψαν. Εν συνέχεια πίστευε ότι δεν θα αποδειχτούν νόμιμες επισυνδέσεις διότι η ΕΥΠ πίστευε ότι είχε στεγανοποιηθεί! Στην πορεία αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο ανθεκτικοί οι αρμοί της ΕΥΠ. Τώρα επιδίδεται σε χοντροκομμένες παρεμβάσεις στην ΑΔΑΕ και τους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) για να μπλοκάρει η έρευνα ώστε να μην αποδειχτεί και τυπικά ότι έχουν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις του Χατζηδάκη και του Φλώρου. Όμως και τώρα η ωμή κυβερνητική παρέμβαση δέχεται την σθεναρή αντίσταση τόσο της Ανεξάρτητης Αρχής, όσο και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραβούν τους νόμους και το Σύνταγμα…

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε περιδίνηση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ωστόσο από αυτή την τραυματική εμπειρία προκύπτει ένα βασικό συμπέρασμα : Η επαγρύπνηση και ο αγώνας για την υπεράσπιση των Δημοκρατικών θεσμών είναι πολύπλευρος και διαρκής. Αυτή την περίοδο γράφεται άλλο ένα μελανό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας του τόπου όπου εκτός όλων των άλλων κρίνεται και η ανθεκτικότητα των αρμών της Δημοκρατίας.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις