Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε στις 20 Δεκεμβρίου ότι το Κίεβο προετοιμάζει επίσημα βήματα για να αφαιρέσει από τη Ρωσία την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αντιδράσουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην έκκληση του Κιέβου να αποβάλει τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ).

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Αυτή είναι η περίπτωση που ο σκύλος γαβγίζει και το καραβάνι φεύγει», δήλωσε στο Radio Sputnik την Τετάρτη (28/12), απαντώντας σε ερώτηση για το πώς πρέπει να αντιδράσει η Μόσχα στη σχετική ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι το Κίεβο προετοιμάζει επίσημα βήματα για να αφαιρέσει από τη Ρωσία την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε ότι δεν θα ήταν εύκολο να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ πιστεύουν επίσης ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των κανόνων του ΟΗΕ για να αφαιρεθεί από τη Ρωσία η ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ σε ενημέρωση στις 15 Δεκεμβρίου.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις