Παρά τις συντονισμένες υπερπροσπάθειες του Μαξίμου και των φιλικών σε αυτό ΜΜΕ το θέμα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, εντός αλλά και εκτός συνόρων

Μαρτύριο χωρίς τέλος είναι για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα των υποκλοπών, καθώς, παρά το γεγονός ότι τα φιλικά προς το Μέγαρο Μαξίμου ΜΜΕ προσπαθούν να το εξαφανίσουν, βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, εντός και εκτός Ελλάδας.

Περίπου τα ίδια επισημαίνονται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung», που αναφέρει για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα δεν έχει τέλος». Στο δημοσίευμα υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ με το χρονικό του σκανδάλου και «γενναιοδωρία» του εισαγγελέα να δώσει τις άδειες για τις παρακολουθήσεις των Ανδρουλάκη, Κουκάκη και Κύρτσου: «Αυτό δείχνει και η περίπτωση του Γιώργου Κύρτσου. Ο πρώην ευρωβουλευτής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον αρχηγό του κόμματός του, πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για “ορμπανοποίηση” της χώρας τον Φεβρουάριο, με συνέπεια να διαγραφεί από το κόμμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euractiv, είχε τεθεί πολλές φορές υπό παρακολούθηση και έχει εν τω μεταξύ έχει καταθέσει μήνυση».

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Η εβδομάδα που πέρασε είναι χαρακτηριστική για την «αφωνία» του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος έμαθε από την εφημερίδα «Documento» ότι ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πληροφορίες από την ΕΥΠ, «το πραγματικό ενδιαφέρον για την παρακολούθηση Φλώρου δεν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, αλλά με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά του στοιχεία. Δηλαδή όσοι τον παρακολουθούν θεωρούν προφανώς ότι δεν τυγχάνει εμπιστοσύνης σε θέματα που αφορούν το στράτευμα και τις προμήθειες και γι’ αυτό συλλέγουν στοιχεία εναντίον του. Αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είχαν οποιαδήποτε αμφιβολία για τον στρατηγό, έπρεπε να τον θέσουν εκτός στρατεύματος και αν είχαν περαιτέρω στοιχεία για παράνομη δράση του, θα έπρεπε να τον ελέγξουν ποινικά. Δεν συνέβη όμως τίποτε τέτοιο και αυτό (σύμφωνα με τις πηγές των πληροφοριών του «Documento») αποτελεί απόδειξη ότι τα στοιχεία συλλέγονταν με σκοπό τον εκβιασμό».

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Αποκαλύψεις τώρα για δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

Το «μαρτύριο» για την κυβέρνηση, τον Μητσοτάκη, αλλά και τον κ. Φλώρο φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει, καθώς, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι επόμενες αποκαλύψεις θα αφορούν τα σημειώματα ή αλλιώς τις αναφορές των πρακτόρων της ΕΥΠ, που παρακολουθούσαν το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα είναι εύκολη η διαχείριση της δημοσιοποίησης των σημειωμάτων της ΕΥΠ προς το γραφείο του επικεφαλής της υπηρεσίας, ο οποίος είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν αποδειχθεί ότι αυτός ήταν ο παραλήπτης των αναφορών που έστελναν οι «ωτακουστές» του κ. Φλώρου ή οποιουδήποτε άλλου, τότε το αφήγημα της άγνοιας που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσοι από τους υπουργούς βγαίνουν προς υπεράσπισή του στα ΜΜΕ, παύει να έχει βάση. Η επόμενη κίνηση θα είναι να απαντήσει ο πρωθυπουργός ποιος έδωσε την εντολή για τις παρακολουθήσεις, τι έμαθε από αυτές και πού βρίσκεται το υλικό από τις παρακολουθήσεις.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχουν επιλέξει τη σιωπή, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να ζητά απαντήσεις για τους κοριούς που φέρεται ότι του είχε βάλει η ΕΥΠ. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Δημήτρης Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η παρακολούθηση Φλώρου δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης του Μητσοτάκη προς το στράτευμα, προσθέτοντας πως «το “παιχνίδι” της εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να βάζει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις