Δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στον 59χρονο που κατηγορείται ότι βίασε μία 17χρονη κοπέλα αφού προηγουμένως τη μέθυσε, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή των 15 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, η ποινή αυτή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο τον Μάρτιο του 2018 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω οπότε και κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή όπου βρισκόταν μετά τη σύλληψή του (περίπου ένα χρόνο πριν), ύστερα από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του, από την ανακρίτρια Κω.

Κατά της απόφασης αυτής ο 59χρονος άσκησε έφεση και χθες εξετάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο κα. Μαρία Πετρά.
Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και η ενήλικη πλέον κοπέλα (τότε ήταν 17 ετών) και η οποία είπε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος την επίμαχη ημέρα της είχε δώσει να πιει κρασί και έπειτα από αυτό δεν θυμάται κάτι, ενώ όταν συνήλθε τον βρήκε να είναι γυμνός, να της έχει κατεβάσει τα ρούχα της και να προσπαθεί να τη βιάσει.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις