Θέμα ολίγων ημερών η ανακοίνωση της απόφασής του.

Μάλλον πολιτικό μήνυμα -και μάλιστα ηχηρό- υποκρύπτει η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να ψηφίσει με επιστολική ψήφο και να μην παραστεί καν στη συζήτηση και στην ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από Αλέξη Τσίπρα και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός προφανώς εκτίμησε πως παρά τις σημαντικές διαφωνίες που φέρεται να έχει με την πολιτική του μεγάρου Μαξίμου και με επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών, δεν πρέπει να καταψηφίσει την κυβέρνηση-υπερψηφίζοντας, μάλιστα, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, αποτελεί “παράδοση” ο εκάστοτε πρωθυπουργός να κρίνεται στις κάλπες, με μοναδική εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ανατράπηκε από τον Αντώνη Σαμαρά το 1993.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στη Φλώρινα το Σάββατο, ευρισκόμενος την προηγούμενη ημέρα στη Θεσσαλονίκη και όχι στην ψηφοφορία της Βουλής, αποτελεί μια σαφή πολιτική πράξη, με συγκεκριμένους αποδέκτες.

Οι πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» επιμένουν πως είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση της απόφασής του για το εάν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Τα “Παιχνίδια Εξουσίας” σας έχουν ήδη ενημερώσει πως ο Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δήλωση που θα κάνει για την απόφασή του αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι στη Φλώρινα παρουσιάζεται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (Εκδόσεις «Λιβάνη) και οι πληροφορίες επέμεναν εδώ και καιρό πως μεταξύ των παρευρισκομένων θα ήταν και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Το πάνελ, άλλωστε, είναι πολύ δυνατό, καθώς εκτός του συγγραφέα θα βρίσκονται σε αυτό ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην υπουργός Χρήστος Φώλιας και ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, ενώ θα συντονίζει η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέστη και στην προηγούμενη παρουσίαση του βιβλίου, στη Λάρισα, όπου και αποφασίστηκε η παρουσίαση στη Φλώρινα.

ieidiseis.gr

Eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις