Βρετανός υπ. Άμυνας: «Οι Ουκρανοί είναι σπάταλοι στα πυρομαχικά – Πρέπει να μάθουν να είναι πιο εύστοχοι κατά του ρωσικού Στρατού…»

26

«Να μάθουν να πολεμούν σαν και εμάς» – Δυσφορία στο Κίεβο από τις δηλώσεις Γουάλας

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον ουκρανικό Στρατό να είναι περισσότερο… εύστοχος, όταν μάχεται κατά των ρωσικών δυνάμεων προκειμένου να μην σπαταλά πυρομαχικά, πυρομαχικά για τα οποία το Κίεβο ζητά συνεχώς αναπλήρωση καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη.

Όπως δήλωσε ο Μπεν Γουάλας «Η Βρετανία εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες να πολεμούν με πιο δυτικό τρόπο  και να χρησιμοποιούν λιγότερα πυρομαχικά από τον παραδοσιακό σοβιετικό τρόπο μάχης», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΑΜ, προκαλώντας όμως δυσφορία  στο Κίεβο από τις δηλώσεις του αυτές.

Η Βρετανία μαζί με άλλους δυτικούς συμμάχους εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες και παρέχει όπλα και πυρομαχικά για να υποστηρίξει το Κίεβο στη μάχη του με τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών για να αμυνθεί, εν μέρει γι’ αυτό την εκπαιδεύουμε να πολεμούν με δυτικό τρόπο, δηλαδή πιο οικονομικό», δήλωσε ο Γουάλας  στο Times Radio.

 

Ο Γουάλας είπε ότι η Βρετανία έχει αγοράσει  πυρομαχικά που είναι σοβιετικά  στα πρότυπα, ενώ παράλληλα έχει βοηθήσει  τον ουκρανικό στρατό να έχει πρόσβαση στα βρετανικά αποθέματά πυρομαχικών.

«Ταυτόχρονα τους εκπαιδεύουμε  για να βεβαιωθούμε ότι τα πυρομαχικά αυτά  χρησιμοποιούνται με τρόπο πολύ πιο παραγωγικό και ακριβή», είπε.

«Ο ρωσικός ή ο σοβιετικός τρόπος μάχης είναι πολύ βαριά πυρομαχικά και ογκώδεις φραγμοί πυροβολικού.  Δεν έχουμε ποτέ εκπαιδευτεί για να πολεμούμε έτσι στο ΝΑΤΟ», κατέληξε.

 

 

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης  της υπηρεσίας  παροχής; Υπηρεσιών Ασφάλειας Βάγκνερ δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της  κατέλαβαν τον ουκρανικό οικισμό Παρασκοβίιφκα, που συνορεύει στα βόρεια με την πόλη Μπακχμούτ, πεδίο της μεγαλύτερης σε διάρκεια μάχης στο Ντονμπάς εδώ και ένα χρόνο.

«Παρά το φραγμό των πυρών, παρά τις βαριές απώλειες και τις αιματηρές μάχες, οι άνδρες μας κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό Παρασκοβίιφκα», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.

Για περισσότερους από έξι μήνες, Βάγκνερ και  ρωσικός Στρατός προσπαθούν να καταλάβουν την Μπακχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη περιορισμένης στρατηγικής σημασίας αλλά που έχει αποκτήσει μεγάλη συμβολική σημασία λόγω της διάρκειας και της σκληρότητας των μαχών.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν τις τελευταίες εβδομάδες να περικυκλώσουν την Μπακχμούτ και κατάφεραν να αποκλείσουν αρκετούς δρόμους προς την πόλη, ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων εκεί.

Η Παρασκοβίιφκα βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης Μπακχμούτ, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη βομβαρδισμένη πόλη με το Σιβέρσκ.

Η αναφορά του Πριγκόζιν σήμερα σε «μπλόκο πυρομαχικών» φαίνεται να αποτελεί δημόσια κριτική στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγορεί για υλικοτεχνική αναποτελεσματικότητα, εν μέσω διαφωνιών μεταξύ του αρχηγού της Βάγκνερ και της στρατιωτικής διοίκησης.

Τη Δευτέρα, η ομάδα Βάγκνερ ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την Κράσνα Χόρα, μια μικρή πόλη κοντά στην Παρασκοβίιφκα.

 

 

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like