«Η Ρωσία έχει φιλόδοξους στόχους για μεγάλη επίθεση, αλλά θα αποτύχει» τόνισε ο Κιρίλο Μπουντάνοφ
Ο Μπουντάνοφ έδωσε συνέντευξη στη διαδικτυακή εφημερίδα Ukrainian Pravda που δημοσιεύθηκε σήμερα 23 Φεβρουαρίου. Όπως υποστήριξε, μέλη του στενού κύκλου γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας.
Ειδικότερα, όπως υποστήριξε, οι άνθρωποι αυτοί έρχονται σε συμφωνία με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, θέλοντας να διασφαλίσουν το μέλλον τους στην εποχή μετά την ήττα του Πούτιν στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος δεν έδωσε ούτε τα ονόματα, ούτε τον αριθμό των πρακτόρων στο περιβάλλον του Ρώσου προέδρου.
«Δεδομένου ότι η κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία στην πραγματικότητα χειροτερεύει κάθε μέρα, γίνεται πιο εύκολο κάθε μέρα να βρίσκουμε ανθρώπους πρόθυμους να συνεργαστούν», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Η Ρωσία έχει φιλόδοξους στόχους για μεγάλη επίθεση, αλλά θα αποτύχει, λέει ο Μπουντάνοφ. Όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη εγγυήσεων ότι οι πράκτορες δεν κοροϊδεύουν την ουκρανική πλευρά, απάντησε: «Λοιπόν, αυτό ελέγχεται πολύ εύκολα. Δεν πιστεύουμε στα λόγια, αλλά μόνο στα γεγονότα».
«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αποσύρει τα στρατεύματά της»
Σε άλλη του συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ο Μπουντάνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από το έδαφος της Ουκρανίας σύντομα. Σε αυτό θα οδηγήσει τόσο η πίεση από τον ουκρανικό στρατό και οι πολιτικές διαδικασίες στη Ρωσία όσο και η πίεση από τη διπλωματία.
Παράλληλα ο επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών είπε πως η δημόσια σύγκρουση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του ιδρυτή της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ωφελεί το Κίεβο.
«Όσο περισσότερες διαμάχες και σοβαρές συγκρούσεις υπάρχουν στο σύστημά τους, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η νίκη μας», είπε χαρακτηριστικά.
Η Ουκρανία «πλησιάζει στο τέλος του πολέμου» είπε ο Μπουντάνοφ, λέγοντας ότι παρότι οι Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να βγουν ήρεμα από την κατάσταση που δημιούργησαν, επέλεξαν τον δρόμο της κλιμάκωσης.
Σε κάθε περίπτωση, το Κίεβο επιδιώκει αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της το 1991. «Καμία άλλη επιλογή δεν είναι αποδεκτή για εμάς», είπε ο Μπουντάνοφ. «Οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση θα μπορούσε να οδηγήσει μόνο σε νέα σύγκρουση αργότερα».
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις