Της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού η Επιτροπή για το πόρισμα.

Πρόσωπο που κυκλοφορεί αδιάλειπτα στους κυβερνητικούς διαδρόμους, ακόμη και στα γνωστά υπόγεια του μεγάρου Μαξίμου, είναι πρόθυμο να βάλει τρία στοιχήματα, για όσα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

Πρώτο. Η «υπερκομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων» που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα έχει επικεφαλής επιστήμονα της επιλογής του και της απολύτου εμπιστοσύνης του, -κάποιον σαν τον καθηγητή Συνολάκη αν όχι τον ίδιο» συμπληρώνουν- προεξοφλώντας και το πόρισμα.

Δεύτερο. Στην ίδια επιτροπή -αν δεν προκύψει τρόπος για κάποια άλλη… καλύτερη- θα ανατεθεί και η αναγγελθείσα… αναδρομική έρευνα για την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων, το πόρισμα της οποίας προεξοφλούν επίσης από τώρα: φταίνε κυρίως οι προηγούμενοι, ο Μητσοτάκης έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν πρόλαβε.

Τρίτο. Οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν -ορισμένες τουλάχιστον- θα επιμερίσουν «δίκαια» την ευθύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις προκατόχους της. Και θα δίνουν χαμηλό βαθμό επιρροής στις εκλογές.

Συμπέρασμα: καθώς όλα αυτά μπορούν να στεγαστούν υπό τον τίτλο «πώς θα ξεπλυθεί ο Μητσοτάκης», προκύπτει ότι σε ορισμένους πολιτικούς το χούι δεν αλλάζει.

ΥΓ: Το ίδιο πρόσωπο ισχυρίζεται ότι ξέρει κάποιους που θα έδιναν την περιουσία τους για να πάρουν στα χέρια τους την ομιλία που θα εκφωνούσε για τα τρένα ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη την επομένη του ατυχήματος. Κάποιοι πάντως την έχουν: αυτοί που την έγραψαν.

Γ.Λ.

ieidiseis.gr

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις