Για έκρηξη, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, αλλά και παράνομη οπλοφορία κατηγορούνται ένας 34χρονος και δύο αδέλφια ηλικίας 32 ετών, οι οποίοι θα δικαστούν την προσεχή Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση αφορά έκρηξη με δυναμίτη που φέρονται να προκάλεσαν έξω από σπίτια της Καλύμνου οι τρεις κατηγορούμενοι αλλά και τη σωματική επίθεση που έκαναν σε κάτοικο του νησιού με αποτέλεσμα να του προκληθούν σωματικές βλάβες.

Μάλιστα για την υπόθεση αυτή, οι τρεις άνδρες έχουν ήδη κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω, το οποίο στις 25 Νοεμβρίου 2022 επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ (για την οπλοκατοχή) στον 34χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και στα δύο αδέλφια από 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος στις 6 Μαΐου 2016 σε περιοχή της Καλύμνου τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (δυναμίτη) έξω από ισόγεια κατοικία προκαλώντας έκρηξη με ισχυρό ωστικό κύμα έξω από την κουζίνα του συγκεκριμένου σπιτιού, ενώ κατείχε παράνομα και ένα μαχαίρι.

Σε ό,τι αφορά τα δύο 32χρονα αδέλφια, φέρονται ότι στις 30 Μαρτίου 2015 έξω από βίλα στην Κάλυμνο, χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα κάτοικο του νησιού προκαλώντας του τραύματα.

Τα δε χτυπήματα οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να τα επέφεραν χτυπώντας με σιδηρολοστό και με τα χέρια τους τον παθόντα.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 14 Μαρτίου 2023.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις