Αντιφάσεις στην τακτική της κυβέρνησης για το Ορούτς Ρέις βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

58

“Δεν γίνεται να προχωράς ισχυρό διάβημα και ταυτόχρονα να λες ότι δεν υπάρχει παραβίαση”.

Διαφωνία ως προς στοιχεία τακτικής στην αντιμετώπιση της τρέχουσας ελληνοτουρκικής κρίσης σχετικά με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Uruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο προέκυψε στην τηλεφωνική επικοινωνία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου.
Πιο αναλυτικά, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τόνισαν στο Real.gr ότι η κυβέρνηση αποδυναμώνει τη θέση της χώρας, λέγοντας πως οι Τούρκοι δεν πραγματοποιούν αυτές τις ώρες αξιόπιστες σεισμικές έρευνες, λόγω του αυξημένου θορύβου που υπάρχει στην περιοχή από τα συγκεντρωμένα πολεμικά πλοία των δύο χωρών. Όπως εξηγούν, αν κανείς θεωρεί ότι οι Τούρκοι δεν κάνουν έρευνα, τότε δεν υφίσταται και παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως επικαλείται η κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. “Ισχυρό διάβημα, αλλά χωρίς συγκεκριμένη παραβίαση του διεθνούς δικαίου είναι αντιφατική” ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου υπενθύμιζαν ότι τον Οκτώβριο του 2018 η ενεργότερη εμπλοκή του ελληνικού πολεμικού Νικηφόρος Φωκάς στην περιοχή που κινούνταν τότε το barbaros υποχρέωσε το τουρκικό ερευνητικό σε ελιγμό, με αποτέλεσμα τα καλώδια του να μπερδεύουν και τελικά να αποσυρθεί.
Τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό κινείται δυτικά προς την Κρήτη και προς τα ύδατα που προσδιορίζει ως ελληνικά το πρόσφατο μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, δηλαδή σε περιοχή που, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα.
πηγή:Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like