Σε εξέλιξη βρίσκονται από την ανάδοχο Τεχνική Εταιρία P.C. Development S.A. οι εργασίες κατασκευής του νέου πανεπιστημιακού συγκροτήματος στο Παλιό Λιμεναρχείο και συγκεκριμένα από τον Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μέχρι τη λιμενική ζώνη (πρώην ΥΕΒ και ψυγεία Μουστακαλή).

Για τη διευκόλυνση των εργασιών και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων του εργοταξίου αποφασίστηκε η αμφιδρόμηση τμήματος της οδού Λαχανά, για ένα Οικοδομικό Τετράγωνο, από Αλμυρού έως Πυράσσου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 28.500.000 ευρώ και η σύμβαση 16 εκ. μαζί με το ΦΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κτηρίου είναι 1000 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή περίπου τρία χρόνια.

Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1»· χρηματοδοτείται δε, και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Με το έργο, θα κατασκευαστούν 3 κτίρια συνολικής επιφάνειας 17.603,63 μ2 (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων χώρων, εμβαδού 6.770,63 μ2).

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις