Ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας αποπέμφθηκε μετά από σοβαρότατες καταγγελίες.

Ο γενικός διευθυντής της βρετανικής CBI, Τόνι Ντάνκερ, απολύθηκε με άμεση ισχύ την Τρίτη (11/4) μετά από έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες.

Η απόλυση του Danker ακολούθησε έρευνα της δικηγορικής εταιρείας Fox Williams. Τρεις άλλοι υπάλληλοι της CBI έχουν πλέον τεθεί σε αναστολή εν αναμονή περαιτέρω έρευνας για διάφορες καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, επιβεβαίωσε το CBI.

Ο Danker αντικαταστάθηκε από τον Rain Newton-Smith, τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της CBI, ο οποίος θα επιστρέψει ως γενικός διευθυντής μετά από μια σύντομη περίοδο ως διευθύνων σύμβουλος για την πολιτική στη Barclays με αποστολή να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον όμιλο.

Το CBI αναγνώρισε σε δήλωσή του ότι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση τις τελευταίες εβδομάδες ήταν «καταστροφικοί» για τον οργανισμό και ότι η συμπεριφορά του Danker ήταν «κατώτερη από αυτή που αρμόζει σε γενικό διευθυντή».

Αν και τα ευρήματα της έρευνας εις βάρος του Ντάνκερ δεν έχουν γνωστοποιηθεί, η εφημερίδα Guardian την περασμένη εβδομάδα, σε σχετικό δημοσίευμα, υποστήριζε πως υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για βιασμό σε καλοκαιρινό πάρτι του οργανισμού το 2019.

Ο Ντάνκερ με τη σειρά του δήλωσε σοκαρισμένος και βαθιά λυπημένος για την εξέλιξη. «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα σήμερα το πρωί ότι απολύθηκα από τη CBI, αντί να με καλέσουν να πω τη θέση μου όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί», τονίζει στη δήλωσή του, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «πολλοί από τους ισχυρισμούς εναντίον μου έχουν διαστρεβλωθεί, αλλά αναγνωρίζω ότι άθελά μου έκανα αρκετούς συναδέλφους να αισθάνονται άβολα και λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτό».

Όπως επισημαίνει το BBC, η CBI αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή της, το 1965. Φαίνεται ότι οι εν λόγω καταγγελίες είχαν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό στον οργανισμό αλλά οι αρμόδιοι δεν τις έλαβαν υπόψη τους.

«Είναι ήδη σαφές σε όλους μας ότι υπήρξαν σοβαρές αποτυχίες στον τρόπο που ενεργήσαμε ως οργανισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η CBI, τονίζοντας παράλληλα πως από εδώ και πέρα «θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».

ieidiseis.gr

Kirsty Wigglesworth/AP

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις