Ένας…. «ανακατώστρας» Ιρακινός πλαστογράφος έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών και έτσι μπήκε τέλος στη «φάμπρικα» που είχε στήσει, τουλάχιστον από το 2019. Το «αρχηγείο» του, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ήταν ένα διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα. Μέσα σε έναν… σκουπιδοτενεκέ βρέθηκαν τα πολύτιμα ταξιδιωτικά έγγραφα που πουλούσε «από 6000 έως 8.000 ευρώ ανά διακινούμενο μετανάστη, ενώ τα παράνομα έσοδα ανά ταξιδιωτικό έγγραφο κυμαίνονται από 400 έως 1200 ευρώ». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, ο 36χρονος Ιρακινός έφτιαχνε κατά παραγγελία πακέτο εγγράφων αποτελούμενο από ταυτότητα, δίπλωμα, κάρτα υγείας έτσι ώστε να εξαπατά ευκολότερα τις Αρχές προσπαθώντας να παρουσιάσει μια «νομιμοφανή» εικόνα του υπό προώθηση «πελάτη» του κυκλώματος.
Αυτό που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών ήταν τα έγγραφα διαφορετικών χωρών που εντόπισαν με ίδια φωτογραφία του εικονιζόμενου προσώπου. «Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος που βοηθά την προώθηση με αεροπλάνο. Στις περιπτώσεις αυτές ο «πελάτης» του κυκλώματος αλλάζει στις ενδιάμεσες πτήσεις τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποιεί για να τον ταυτοποιήσουν οι αρχές κάθε χώρας. Έτσι, όταν φτάσει στον τελικό προορισμό δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση της διαδρομής και αποφεύγει την πιθανή επαναπροώθηση του» λέει αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Ο 36χρονος φρόντιζε να φεύγουν από την χώρα μας οι «πελάτες» του για διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, η Ισπανία και η Αυστρία.
Στο σπίτι του βρέθηκαν:
- 53 δελτία ταυτότητας (33 Βουλγαρίας, 7 Ελλάδος, 4 Γαλλίας, 3 Γερμανίας, 2 Τσεχίας, 1 Ρουμανίας, 1 Ιταλίας,1 Βελγίου, 1 Ιράκ),
- 33 διαβατήρια (24 Βουλγαρίας, 3 Ηνωμένου Βασιλείου, 2 Αλβανίας, 2 Ιράκ, 1 Σουηδίας, 1 Η.Π.Α.),
- 9 άδειες ικανότητας οδήγησης (3 Βουλγαρίας, 3 Ελλάδος, 2 Γερμανίας , 1 Ιράκ),
- 3 άδειες διαμονής (2 Σουηδίας και 1 Ηνωμένου Βασιλείου),
- δελτίο αιτούντος Διεθνούς Προστασίας Ελλάδος,
- κάρτα υγείας Ιταλίας,
- φωτογραφίες τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου,
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
- κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι, όπως διαπιστώθηκε, 61 από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα τυγχάνουν αντικείμενο κλοπής ή απώλειας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή διαβατηρίων μεγάλης ποσότητας και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.
Ο 36χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
zougla.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις