Μια μικρή «κατάδυση» στις θέσεις της «Νίκης» για σχολεία και τράπεζες.

Με τις διδαχές του γέροντα Πάϊσιου να την οδηγούν έξω από το κατώφλι της Βουλής εμφανίστηκε, μεταξύ των κομματικών «βασιλείων» που… συνωστίζονται στα δεξιά και δεξιότερα της ΝΔ, στην εκλογική μάχη η «Νίκη» με επικεφαλής τον δάσκαλο – Θεολόγο και συγγραφέα Δημήτρη Νατσιό.

 

Στα σχολεία θέλει η «Νίκη», σύμφωνα με τις θέσεις της, να διδάσκονται κείμενα λογοτεχνών μας όπως του Παλαμά, του Παπαδιαμάντη, του Σεφέρη, της Πηνελόπης Δέλτα. Σε αυτά τα σχολεία όμως θέλει το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού την ίδρυση του… Συνηγόρου του Μαθητή.

Σε πρώτη ανάγνωση… ακούγεται ιδιαίτερα προωθημένο, προσπερνώντας πάντοτε τις θέσεις για επαναφορά της στολής στα σχολεία, τα ειδικά σχεδιασμένα κινητά για μαθητές με ελαχιστοποιημένη ακτινοβολία και ασφαλή πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές του διαδικτύου χωρίς μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη δημιουργία υποχρεωτικής Σχολής Γονέων.

Όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα του κόμματος: «Ως ΝΙΚΗ ιδρύουμε άμεσα το Συνήγορο του Μαθητή. Τέλος, στο πάρτι για τους ιδεολήπτες ινστρούχτορες και τον πνευματικό εκφοβισμό που ασκούν ανενόχλητοι μέσα στις σχολικές τάξεις. Για κάθε περιστατικό εντός σχολικού περιβάλλοντος που θίγει το έννομο συμφέρον μαθητή και γονέα, με άσεμνα θεάματα, εθνομηδενιστική προπαγάνδα ή αντιχριστιανικά κηρύγματα, θα παρέχονται δωρεάν πρακτικές ή και νομικές συμβουλές από ειδικούς της ΝΙΚΗΣ». Αρκούντως… «προωθημένο» δεν νομίζετε και εσείς;

Η «κατάδυση» στις θέσεις της «Νίκης» βγάζει «στον αφρό» και το τι κηρύττει για τη σχολική καθημερινότητα: «Η κόσμηση των αιθουσών με κάδρα ηρώων και αγωνιστών, η εκκίνηση κάθε εβδομάδας με έπαρση Σημαίας και τον Εθνικό μας Ύμνο, η τιμή στους Τρείς Ιεράρχες, η σοβαρότητα και αξιοπρέπεια που αρμόζει στις Μαθητικές Παρελάσεις, η αναβάθμιση του δασκάλου στο δημοτικό άνω των τεχνολογιών, ώστε να ξαναποκτήσει η σχέση δασκάλου και μαθητή την ιερότητά της». Ακόμα πιο… προωθημένο δεν νομίζετε, ξανά, και εσείς;

Για την Οικονομία, πάλι, οι επιτελείς της «Νίκης» μιλούν για «καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας λόγω κόκκινου δανείου» και υποστηρίζουν το προφανές πως «τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας περιλαμβάνουν πραγματικές δύσκολες περιστάσεις αλλά κάποτε κρύβουν κακοβουλία στη μη εξυπηρέτησή τους».

Και κάπου εδώ ο αναγνώστης συναντά ακόμη μια δέσμη «προωθημένων» προτάσεων: «Στις περιπτώσεις μη εξυπηρέτησης των δανείων (π.χ. λόγω ανεργίας), ο δανειζόμενος θα αναλαμβάνει υποχρεωτική εργασία στο ευρύτερο Δημόσιο με ειδικό καθεστώς αυξημένων κρατήσεων, ώστε να υπάρξει υποχρεωτική μακροχρόνια εξυπηρέτηση του δανείου». Κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με την «Νίκη», πως «επομένως ο καλοπροαίρετος έχει την ευκαιρία να αποπληρώσει το δάνειο με αξιοπρέπεια, ενώ ο κακόβουλος θα πρέπει να αλλάξει είτε γνώμη είτε επάγγελμα (και απολαβές) ώστε να το εξυπηρετεί».

Ειπώθηκε και πιο πάνω: «Κατάδυση»…

Χ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις