Είναι γνωστές οι κακές σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών κατά την συνύπαρξη τους στην πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ως «φράγμα» στην καλπάζουσα αλαζονεία του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ που αναπτύχθηκε ανεξέλεγκτα μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, χαρακτηρίζεται από πολλούς η επιλογή του στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας.

Για το κρίσιμο μεσοδιάστημα μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου ο στρατηγός Στεφανής κρίθηκε ως το καταλληλότερο πρόσωπο να ηγηθεί με το καπέλο του υπηρεσιακού υπουργού τον Τομέα της Άμυνας. Μέτρησε δε το γεγονός ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι το καταλληλότερο πρόσωπο που μπορεί να βάλει χαλινάρι στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και να τιθασεύσει την αλαζονεία του καθώς τους τελευταίους μήνες λειτουργούσε ως «ηγεμόνας» που αγνοούσε τον πολιτικό του προϊστάμενο αποκαλώντας τον «σαχλαμάρα».

Είναι γνωστές οι κακές σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών κατά την συνύπαρξη τους στην πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο Α/ΓΕΕΘΑ προσπαθούσε να αποτρέψει την τοποθέτηση του Αλκιβιάδη Στεφανή στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας και να γίνει τράμπα με τον Χαράλαμπο Λαλούση που γίνεται υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Πρόταση που ωστόσο απορρίφθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων έχει σαφή εικόνα για τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο των Γενικών Επιτελείων.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι το πουλέν του Πάνου Καμμένου. Τον συναντάει για πρώτη φορά το 2015 στη Ρόδο ως Στρατιωτικό Διοικητή της 95ης ΑΔΤ και αμέσως τον επιλέγει για αρχηγό του ΓΕΣ.

Γεννημένος δημοσιοσχετίστας ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Το 2000 επιλέγεται ως υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και μέχρι το τέλος παραμένει δίπλα του «πιστός στρατιώτης». Με τον θάνατο του Αχαιού πολιτικού ο Αλκιβιάδης Στεφανής αποτίοντας Φόρο Τιμής στον εκλιπόντα Πρόεδρο σπάει το πρωτόκολλο και κατά τη νεκρική πομπή προπορεύεται κρατώντας ο ίδιος το μαξιλαράκι με τα παράσημα, προκαλώντας αίσθηση.

Μετά την αποστρατεία του ο στρατηγός Αλκιβιάδης τοποθετείται υφυπουργός Άμυνας στον πρώτο κύκλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εν συνέχεια, μπαινοβγαίνει συχνά από την πίσω πόρτα στο μέγαρο Μαξίμου και αναλαμβάνει ειδικές αποστολές. Παράλληλα
κυκλοφορεί με άνεση στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας όπου και αναπτύσσει φιλία με την τέως Βασιλική οικογένεια, είναι δε αγαπητός σε Λέσχες (Αθηναϊκή) και Ιδρύματα (Νιάρχος).

Δ.Β.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις