Υπόθεση δολοφονίας εξιχνιάστηκε έπειτα από 15 χρόνια στην Αμερική. Ο Τόνι Περάλτα ομολόγησε έπειτα από 15 χρόνια, την δολοφονία του σπιτονοικοκύρη του.

Σύμφωνα με το “ABC7”, ο Περάλτα είχε θεωρηθεί ύποπτος για τη δολοφονία του σπιτονοικοκύρη του, Ουίλιαμ Μπλόντζετ, μετά την ξαφνική εξαφάνισή του, τον Δεκέμβριο του 2008, δήλωσαν οι αρχές στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού. Αλλά το θύμα δεν βρέθηκε ποτέ και κανείς δεν συνελήφθη, με την υπόθεση να έχει φαινομενικά παγώσει.

Όλα άλλαξαν τον περασμένο μήνα, όταν ο 37χρονος Περάλτα δανείστηκε ένα τηλέφωνο, κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε ωμά ένα έγκλημα που λέει ότι διέπραξε πριν από σχεδόν 15 χρόνια, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση σύλληψης, ανέφερε το CNN.

Μάλιστα σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση σύλληψης ο θύτης είπε σε έναν ντεντέκτιβ πως: «Πολλοί άνθρωποι έχουν δικαιολογία, εγώ δεν έχω». Ο Περάλτα κάλεσε το αστυνομικό τμήμα του Ρόσγουελ την 1η Μαΐου. Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη σκηνή που καταγράφηκε από την κάμερα που φέρουν οι αστυνομικοί πάνω τους, ομολογεί επανειλημμένα τη δολοφονία του Μπλόντζετ, λέγοντας μάλιστα στις αρχές το όπλο που χρησιμοποίησε και πού έθαψε το σώμα του θύματος.

Ο Περάλτα αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Τσέιβς.

«Απλώς βαρέθηκα να το συγκαλύπτω», ακούγεται να λέει ο Περάλτα στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Ρόσγουελ. «Βαρέθηκα να ζω με τη ζωή μου, κύριε», είπε στους αστυνομικούς που απάντησαν στην κλήση του, προσθέτοντας ότι η ενοχή τον ώθησε να παραδοθεί.

«Σκότωσα κάποιον, φίλε», είπε σε έναν ντετέκτιβ αργότερα σε μια αίθουσα συνεντεύξεων. Προσθέτοντας πως δολοφόνησε τον σπιτονοικοκύρη του με κατσαβίδι. Ενώ φαίνεται πως έκλεγε την ώρα που συζητούσε με τις αρχές.

Ο γιος του Μπλόντζετ είχε αναφέρει την εξαφάνιση του πατέρα του στις 3 Ιανουαρίου του 2009, αφού κανένας από την οικογένεια δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του για πάνω από 10 μέρες. Παρ’ ότι η αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση και έμαθε ότι σπιτονοικοκύρης και ενοικιαστής είχαν προβλήματα, τελικά δεν κατάφεραν τότε να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του Περάλτα.

«Ήταν καλός άνθρωπος και δεν του άξιζε αυτό που έκανα. Ήταν πάντα καλός μαζί μου και του αφαίρεσα τη ζωή χωρίς λόγο» θα προσθέσει ο Περάλτα στην ένορκη κατάθεσή του.

Το βίντεο της αστυνομίας δείχνει τον Περάλτα να πηγαίνει τους αστυνομικούς στο σπίτι στο Ρόσγουελ όπου φέρεται να συνέβη το έγκλημα. Στο βίντεο, το οποίο είναι εν μέρει θολό, φαίνονται αστυνομικοί με φτυάρια να σκάβουν. «Υπάρχει ένα παπούτσι», ακούγεται να λέει ένας αξιωματικός.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις