Ο Μάκης Βορίδης «άδειασε» το αφήγημα Μητσοτάκη για τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το γνωρίζαμε ότι το δήθεν κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που παρουσίαζε ο Άκης Σκέρτσος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις – πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου – δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα excel που είχε αναρτήσει ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, ωστόσο πλέον ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Μάκη Βορίδη.

 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «άδειασε» με εμφατικό τρόπο τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, ο οποίος περιφερόταν στα τηλεπαράθυρα και παρουσίαζε ένα χαρτί ως κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά εμμέσως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε αρκετές φορές σε αυτό κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιοδειών του ανά την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην Πάργα, όπου είχε πει:

«Υπάρχουν κόμματα που πιστεύουν σε μία αντίθετη πολιτική που σας τάζουν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. 83 δισ. κοστολογήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε, όχι από μας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και μετά μας ζήτησαν και τα ρέστα επειδή πήγαμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αυτό και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που έγινε πριν τις πρώτες κάλπες. Είχε πει, τότε, χαρακτηριστικά:

«Πριν τη δεύτερη κάλπη προτείνω σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουμε τα προγράμματά μας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση».

Ο Μάκης Βορίδης, ως νομικός κυρίως, ξεκαθάρισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων, «αδειάζοντας» μεγαλοπρεπώς το fake news, το οποίο προφανώς και πίστεψαν αρκετοί ψηφοφόροι.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος στην πολιτική εκπομπή του MEGA, «η Μεγάλη Εικόνα» και ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το αν μπορεί να πάρει ο Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης το πρόγραμμα της ΝΔ και να το πάνε στο ΓΛΚ και να ζητήσουν κοστολόγηση και αντίστοιχα να πάρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και να ζητήσει κοστολόγηση στο ΓΛΚ.

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε πως όχι, καθώς δεν υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

 

 

Παράλληλα, ανέφερε, ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα κόμματα να κοστολογηθούν τα προγράμματά τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις